h i r d e t é s

Vége van a nyárnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Vége van a nyárnak

2022. augusztus 31. - 05:44

Szerdán viszonylag nyugodt időben, többórás napsütésben lesz részünk.

A keleti megyékben napos, gomolyfelhős, csapadékmentes idő várható, de nyugat felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, estére a Tiszától keletre beborul az ég.
A délután első felében egy-egy zápor, zivatar kialakulhat a Dél-Dunántúlon, majd estétől már egyre többfelé lehet eső, zápor a dunántúli részeken, a középső országrészben kevés helyen lehet csapadék. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, a Bodrogközben meg is erősödik.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 23 és 31 fok között valószínű, nyugaton lesz hűvösebb, míg délkeleten a melegebb idő. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Szerdán még nem éri el front térségünket.
Hajnalban a hűvösebb tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos erdetű ízületi fájdalmak, napközben pedig a gyors melegedés hatására többen tapasztalhatnak fejfájást, migrént, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok.
Vérnyomás-ingadozás, rosszullét is jelentkezhet, emellett csökkenhet a teljesítőképesség, koncentrálási problémák léphetnek fel.
A szelesebb keleti, északkeleti országrészben élők ingerültebbek, feszültebbek lehetnek.
11 és 15 óra között a naposabb tájakon és időszakokban erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban tartózkodóknak ajánlott gondoskodni bőrük megfelelő védelméről.

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky