h i r d e t é s

Véget ér a szeles idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Véget ér a szeles idő

2020. január 06. - 06:25

 

Egyre hidegebb lesz, de legalább napsütéssel

Délelőtt folytatódik a derült vagy kissé felhős idő, a Dunántúlra nyugat felől egy felhősáv sodródik be, de csapadék nem alakul ki.

Délután többnyire gyengén felhős lesz az ég, északnyugaton és északkeleten lehetnek felhősebb tájak. Az északi szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, 4 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem érkezik front, de a télies idő folytatódik! Az egyre hidegebb reggelek és délutánok miatt a megfázásveszély fokozott. - írja a meteoklinika.hu

A hideg levegő megérkezett és most nyugalomba jut, amelynek köszönhetően éjszakánként erőteljesen lehűl a levegő és a nappali felmelegedés is mérséklődik. A hajnali órákra +, -10 fok közé süllyed a hőmérséklet, emiatt az ízületi bántalmakkal élők intenzív panaszokkal ébredhetnek. Végtagfájdalmak esetén kezdje a napot egy átmozgató tornával napközben pedig alkalmazzon meleg borogatást. A meghűléses megbetegedések kockázata az elkövetkezendő időszakban egyre inkább nő, a réteges és vastag öltözet mellett szükség lesz a sapkára és a sálra is! Gyermekét is öltöztesse fel megfelelően, mert a kisebbek szervezete még érzékenyebb a fagyos időre.

Csapadék nem zavarja a szabadtéri programokat, sok lesz a napsütés, de a hideg időben nem ajánlott hosszabb időt a szabad levegőn tölteni.  A hő- és komfortérzet alacsony és ezen az erős szél még tovább ront. 

Az immunrendszer erősítése kiemelten fontos az év ezen időszakában. A megfázást megelőzheti azzal, ha megerősíti szervezetét fokozott vitaminbevitellel vagy a rendszeresen alkalmazott fényterápia segítségével.

A légszennyezettség közepes, északkeleten várhatóan romlik a levegő minősége. A légszennyezettség csökkentéséhez nagyban hozzájárulhat azzal, ha elkerülni a háztartási hulladékok és a fosszilis tüzelőanyagok égetését!

A közlekedés során ködös területekre, csúszós útszakaszokra készüljön! A balesetveszély nagy, az utakon fokozott figyelem javasolt!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s