h i r d e t é s

Véget ért Lukács Lajos kálváriája

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Véget ért Lukács Lajos kálváriája

2016. február 23. - 09:53
0 komment

 

Megkapta újabb öt évre szóló kinevezését Lukács Lajos, a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium volt igazgatója, akit az önkormányzat és a Klik kísérelt meg eltávolítani az intézmény éléről, írja a Népszabadság.

ukács Lajos kálváriájáról mi is többször írtunk. A gimnáziumnak szeptember óta nem volt igazgatója, ugyanis az intézményt 22 éve vezető igazgatóért, Lukács Lajosért hiába tüntettek a tanárok, szülők és diákok, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (Klik) nem felelt meg az igazgatói pályázata – igazgatóhelyettesnek viszont visszahívták. Helyette a Klik és az önkormányzat Szilágyi Piroska pályázatát támogatta, ezt azonban megtorpedózta a gimnázium közalkalmazotti tanácsa, amelyik nyílt levelet írt Balog Zoltánnak, hogy ne írja alá a kinevezést. 

Szilágyi Piroska ezután visszavonta a pályázatát, az önkormányzat pedig meghátrált, és január végén már azt közölték, hogy "a polgármester az egyeztetések után – figyelembe véve és szem előtt tartva az iskolai közösség és a város érdekeit – önmaga és a frakció támogatásáról biztosította a megbeszélés résztvevőit annak érdekében, hogy dr. Lukács Lajos elnyerhesse az intézményvezetői megbizatást".

A Népszabadság szerint ez meg is történt, és a régi igazgató már megkapta a kinevezését. Lukács a lapnak azt nyilatkozta, volt olyan pont, amikor ő már feladta volna, de amikor kiderült, hogy érvénytelennek nyilvánították a pályázatot, és a tantestület megkérdezte tőle, hogy ha továbbra is kiállnak mellette, hajlandó-e újra pályázni, nem mondhatott nemet.

Nem mondhattam nemet azok után, hogy szülők, gyerekek, polgárok sokasága annyi energiát fektetett a tiltakozásba.

Mint mondja, a helyzet rendezésében lehetett szerepe a nyilvánosságnak, és a mostani pedagógus tüntetésnek is. A gimnázium egyébként 16.-ként írta alá a tiltakozást kiváltó miskolci Herman gimnázium nyílt levelét.


 

h i r d e t é s