h i r d e t é s

Végre egy kellemes hétvége

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Végre egy kellemes hétvége

2020. február 15. - 06:14

 

A hétvégén már napos, kellemes idő lesz, és viharos széltől sem kell már tartani. -  írja az Időjárás.hu

Délelőtt alig lesz felhő az égen, csapadék sem várható. 

Délután észak felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de csapadékra nem kell készülni. Élénk lesz a délnyugati szél. 6, 11 fokra számíthatunk.

 Vasárnap délelőtt északon fátyolfelhőzet szűri a napsütést, máshol derült időre van kilátás. Csapadék nem várható.  Délután a napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, de csapadék továbbra sem alakul ki. A déli szél élénk lesz. 7, 12 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szombaton elkerülik a frontok a Kárpát-medence térségét, kellemes időre számíthatunk.  - írja a meteoklinika.hu

Sok napsütés várható, ez pedig javítja a közérzetet, feltölt energiával, és az immunrendszert is erősíti. A fényszegény téli időszakot követően szinte kikívánkozunk a természetbe, ön is használja ki a jó időt kirándulásra, sportolásra, szabadtéri tevékenységekre. A napsütés segít a bőrben a D-vitamin képződésének, ami jól jön a kórokozók elleni „harcban”. A kinti elfoglaltságok során azonban még öltözzön rétegesen, legyen óvatos, könnyen megfázhat, csalóka lehet a napsütés, időnként pedig többfelé a szél is megélénkül. A nagy hőingás az időseket és a szívbetegeket is megterhelheti. A magasban melegedés zajlik, így a melegfrontra fokozottan érzékenyek kissé álmosak, tompábbak lehetnek.

A levegőben kis mennyiségben megtalálható a mogyoró és az éger pollenje, de ez még nem okoz intenzív allergiás reakciót. A következő napokban azonban hirtelen romlás várható az allergiahelyzetben! A légszennyezettség alacsony marad.

A közlekedőket az alacsony napállás időszakaiban elvakíthatja a napfény, készítsen az autóba napszemüveget. Az időnként megélénkülő szél csökkentheti egyes járművek menetstabilitását, és az egyeseknél fellépő koncentrálási zavarok is növelhetik a balesetveszélyt.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s