h i r d e t é s

Végre egy szárazabb hétvége!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Végre egy szárazabb hétvége!

2019. november 16. - 06:05

 

A hétvégén kisebb eső, záporeső kialakulhat, de jelentős csapadék nem várható. A légmozgás sokfelé megerősödik, délután helyenként akár 20 fok is lehet! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt a Tiszántúlon gyengén felhős, másutt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Jelentős mennyiségű csapadék nem várható, a Dunántúlon kisebb eső, záporeső kialakulhat.

Délután a Dunántúl nagy részén marad a felhős idő, néhol kialakuló csapadékkal. A legtöbb napsütés a Tiszántúlon várható. A délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A délutáni csúcsértékek 15, 20 fok között alakulnak.

Vasárnap délelőtt a Dunántúlon közepesen felhős, másutt kissé fátyolfelhős lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután közepesen fátyolfelhős lesz az ég, de nyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet. A nyugati határ menti területen néhol már előfordulhat gyenge eső. Megerősödik a délkeleti szél. 15, 20 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Szombaton nyugat felől hidegfront érint, keleten melegedés zajlik. Az időjárás-érzékenyek nehéz napra számíthatnak! - írja a meteoklinika.hu

A front elsősorban a Dunántúlon és a középső tájakon okozhat humánmeteorológiai panaszokat. Az itt élők körében fokozódó görcsös fejfájásra, izom-és hasigörcsökre kell készülni, valamint a reggeli időszakban kopásos eredetű ízületi bántalmak is felléphetnek. A kis mértékű változékonyság már okozhat vérnyomáspanaszokat a fokozottan érzékenyeknél, de intenzív tünetekre most nem kell készülni. A Tiszántúlon pár fokos melegedés várható, a hőmérséklet csúcsértékei délután elérhetik a 20 fokot, amit azt jelenti, hogy több mint 10 fokkal melegebb lesz az ilyenkor megszokottnál. A markáns melegedés miatt melegfrontot jellemző tünetek léphetnek fel, általános lehet a migrén, a fáradékonyság és az alvászavar.

Szabadtéri programoknak alapvetően kedvez az időjárás, de a Dunántúlon az időnként esős időben szükség lesz az esernyőre vagy az esőkabátra. A hő-és komfortérzet a felhőzet és szél miatt alacsony marad.

A légszennyezettség közepes, a nagy városokban kedvezőtlen a levegő minősége. A következő napokon várhatóan kitisztul a levegő és javul a levegőminőség.

A közlekedés során a csapadék és a szél okozza a fő veszélyt. A csapadékos tájakon nedvessé válik az útburkolat és megnő a féktáv, a szeles területeken pedig csökken a menetstabilitás. A balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelem javasolt!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s