h i r d e t é s

Végső búcsút vettek Lasztovica Jenőtől

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Végső búcsút vettek Lasztovica Jenőtől

2015. január 24. - 01:00
0 komment

 

Katolikus szertartás mellett eltemették Lasztovicza Jenőt, a Veszprém megyei 3-as választókerület közelmúltban elhunyt Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjét szombaton.

A politikust több százan kísérték utolsó útjára a tapolcai Új temetőben.

Lerótta tiszteletét Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, valamint több kormánytag, és a parlamenti pártok képviselői is.

"TAPOLCA, VALAMINT VESZPRÉM MEGYE, AHOL LETELEPEDETT, ELFOGADTA, MEGSZERETTE ŐT, ÉS BIZALMAT SZAVAZOTT NEKI."

A január 8-án hosszan tartó súlyos betegségben elhunyt képviselő temetésén Navracsics Tibor európai uniós biztos arról beszélt, hogy Lasztovicza Jenő győztes típus volt, aki családot alapított és közösséget hozott létre. Tapolca, valamint Veszprém megye, ahol letelepedett, elfogadta, megszerette őt, és bizalmat szavazott neki.

Navracsics Tibor párhuzamot vont az élettartam és az élet tartalma közt. Megfogalmazása szerint "előbbi egy olyan biológiai idő, amely adatik, és a végén ott van a nagy találkozás. Az élet tartalma viszont rajtunk múlik". Kiemelte: bár Lasztovicza Jenőnek rövid élettartam adatott, de "gazdag hozzájárulása volt a nagy közös kincstárhoz", ezért is él tovább emléke Tapolcán és környékén.

A tapolcai Új temetőben rendezett szertartást Márfi Gyula veszprémi érsek és Szakács Péter tapolcai plébános celebrálta, a temetést megelőzően gyászmisét tartottak a tapolcai római katolikus templomban.

Lasztovicza Jenő 1961. december 21-én született Kiskőrösön. 1994-ben lépett be a Fideszbe, 1998 óta volt a párt országgyűlési képviselője, tagja és alelnöke volt több parlamenti bizottságnak. 2006 és 2014 között a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöki tisztségét töltötte be.

 

fidesz.hu

{flike}
{jcomments on}


 

h i r d e t é s