h i r d e t é s

"Vegyen perzsaszőnyegeket, ficsúr!"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Vegyen perzsaszőnyegeket, ficsúr!"

2021. május 17. - 18:35

 

Jakab Péter kiosztotta Kövér Lászlót a parlamentben

Forrás: Jakab Péter / Facebook

A Jobbik elnöke a kormány válságkezelését támadta a parlamentben, majd többször leficsúrozta a fideszes képviselőket és a házelnököt is.

A parlament hétfői plenáris ülésén Jakab Péter, a Jobbik elnöke napirend előtti felszólalásában szokás szerint nekiment a fideszes képviselőtársaknak, valamint a kormánynak. Szijjártó Péterhez, "Magyarország luxus-külügyminiszteréhez" (hozzátette: "tudják, a jachtozós") intézte mondandóját, ugyanis a miniszter sikeresnek értékelte a kormány járványkezelését. Jakab feltette a kérdést, sikeresnek gondolják-e,

  • hogy meghalt 30 ezer magyar,
  • hogy körülbelül félmillió embernek nincs állása,
  • hogy egészségügyi dolgozókat üldöztek el a kórházakból,
  • hogy összeugrasztották az embereket a vakcina ügyében.

Sorolta még az állami vagyon "átpakolását" az alapítványokba, az ország eladósítását Kína és Oroszország felé, hogy nem segítettek a "magyar melósoknak" egy forinttal se. Feltette a kérdést, emlékeztetve a túlóratörvény körüli tiltakozásokra, valamint a nem régi alkotmánybírósági döntésre:

Jut eszembe, mi a helyzet a rabszolgatörvénnyel, ficsúrok?

Ezen a ponton figyelmeztette Kövér László házelnök, hogy el fogja venni a szót tőle, de Jakab nem tágított, hasonló kérdést szegezett Kövérnek:

Ugye önről is lehet ez a véleményem?

Erre Kövér valóban elvette a szót Jakabtól. Még volt némi kiabálás a Jobbik-elnök részéről, de a kikapcsolt mikrofonja miatt ez már nem volt hallható a hivatalos parlamenti közvetítésben. Az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje ugyanakkor Facebook-oldalára feltett egy az ülésteremben készített videót, amin hallatszik, hogy azt kiabálja a házelnöknek:

Vegyen perzsaszőnyegeket, ficsúr!

Kövér természetesen jelezte, hogy ennek is meglesz a következménye. A házelnök az ilyenekben nem szokott blöffölni, sok ellenzéki képviselőt büntetett már több millió forintra beszólások, parlamenti performanszok miatt.


 

Kommentek

h i r d e t é s