h i r d e t é s

Véletlenül felrobbantotta magát huszonnégy tálib

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Véletlenül felrobbantotta magát huszonnégy tálib

2016. július 04. - 15:16
0 komment

 

Véletlenül felrobbantotta magát hétfőn kéttucat tálib iszlamista szélsőséges a dél-afganisztáni Zábul tartományban. 

A kép illusztráció!

Valaki közülük egy, az öngyilkos merényletekhez használt robbanómellénnyel játszott, az aktiválódott - közölte a tartományi rendőrfőnök-helyettes.

Gulám Dzsalani Faráhi szerint tálib fegyveresek egy csoportja öngyilkos merényletekhez használt,robbanóanyaggal töltött mellénnyel játszottZábul tartomány egyik körzetében, egy búvóhelyen.

A szerkezet hirtelen felrobbant, és a helyszínen megölt 24-et a szélsőségesek közül - tette hozzá. A tálibok egyelőre nem nyilatkoztak az incidens kapcsán.

Tálib fegyveresek ellenőrzik pár éve Zábul tartomány forrongó, Khak-e-Afgan nevű körzetét. A NATO 2014 végén állította le harci bevetéseit Afganisztánban, és azt követően elszabadult az erőszak az országban. Az észak-atlanti szövetség és az Egyesült Államok mintegy 13 ezer katonája maradt az országban, jórészt tanácsadói és kiképzői szerepkörben.

Ugyanakkor nagyjából 3000 amerikai katona terrorellenes műveleteket hajt végre Afganisztánban. Az afganisztáni radikális iszlamista tálibok április közepén jelentették be tavaszi offenzívájuk megindítását, és a harcok azóta kiterjedtek az ország számos tartományára. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s