h i r d e t é s

Véletlenül jelentették fel a momentumos képviselőt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Véletlenül jelentették fel a momentumos képviselőt

2020. július 20. - 08:54

 

Az egyelőre nem világos, hogyan lehet valakit véletlenül feljelenteni

Paróczai Anikó - Forrás: Paróczai Anikó / Facebook

Múlt héten számoltunk be róla, hogy feljelentették Paróczai Anikót, XIX. kerületi momentumos képviselőt becsületsértésért és különleges adatokkal való visszaélés miatt, mert videókat készített olyan MSZP-s ügyekről, amelyek szerinte kimerítik a korrupció fogalmát.

Paróczai Anikó, kispest momentumos képviselője és átláthatósági tanácsnoka február elején „Kispest, Nagy Lopás” címmel indított videósorozatot, hogy a nyilvánosságra került kispesti hangfelvételeken elhangzottakról beszéljen részletesebben.

A Momentum sajtóosztálya Paróczai rabosítása után azt írta: nem tudják pontosan, hogy ki tette a feljelentéseket, de „becsületsértés miatt kizárólag Kránitz kezdeményezhette az eljárás indítását”. Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő vezetője, akinek a vagyonnyilatkozatában fel nem tüntetett spanyolországi nyaralójáról is beszélt Paróczai.

Borsonline megszólaltatta a momentumos politikust, akit arról faggattak, hogy miután a feljelentés miatt a rendőrségre idézték, beszélt-e Gajda Péter szocialista polgármesterrel, illetve Kránitz Krisztiánnal.

"De igen, beszéltünk és Gajda Péter azt mondta nekem, hogy ez a feljelentés véletlen volt. Szerinte Kránitz Krisztián egészen véletlenül jelentett fel engem" — mondta a kispesti politikus, aki nem tudja elképzelni, hogyan lehet véletlenül feljelentést tenni.

"Nem tudok másra gondolni, minthogy ezzel is jelezni akarták, hogy álljak le. Vagy másképpen fogalmazva, egyáltalán nem értékelik és nem díjazzák azt a munkásságot, amit én átláthatósági tanácsnokként folytatok" — tette hozzá. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s