h i r d e t é s

Vénasszonyok nyara!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Vénasszonyok nyara!

2018. október 08. - 05:57

 

Túlnyomóan napos lesz az idő, csapadék a következő napokon nem várható! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt közepesen felhős lesz az ég, néhol alakulhatnak ki záporok. 

Délután a napos és felhős időszakok egyaránt jelen lesznek, helyenként várható csapadék.

Az északkeleti szél mérsékelt lesz. 17, 22 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Hétfőn elkerülik a frontok a Kárpát-medence térségét. Az idő javul, egyre többfelé kisüt a nap és már csak néhol alakulhatnak ki záporok. - írja a meteoklinika.hu

A csapadékos napot követően sem hűl le a levegő, az előző napokhoz hasonlóan sokfelé mérhetünk 20 fok feletti csúcsértékeket. A fokozottan érzékenyek gyengemelegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak, általános lehet a migrén, fáradékonyabb lehet a megszokottnál, amelynek következtében csökkenhet munkavégző képessége. Emésztési panaszai szintén fokozódhatnak, puffadást tapasztalhat. Fontos a kímélő étrend, kerülje a káposztás és karfiolos ételeket, fogyasszon szárnyas húsokat és halból készült fogásokat. Érdemes fokozni a napi folyadékbevitelt, emésztési panaszok esetén a legjobb megoldás a víz.

Jelentős mennyiségű csapadék már nem várható, csupán néhol alakulhatnak ki záporok – az időjárás szabadtéri programoknak kedvezően alakul. Érdemes minél több időt a friss levegőn tölteni, hiszen ezzel is hozzájárul immunrendszere megerősítéséhez.

A pollenterhelés alacsony, a csapadékos napot követően a parlagfű sem okoz intenzív tüneteket. Az allergiásoknak ajánlott kihasználni az időt és sétálni, kirándulni.

A közlekedésben a záporok területén nedvessé vált utak jelenthetik a fő veszélyt. A nedves útburkolaton megnő a féktáv, a balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen lassabban!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s