h i r d e t é s


Veszélyben a Nemzet?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Veszélyben a Nemzet?

2017. november 15. - 09:29

 

A Fidesz hazugsággyára súlyos veszélynek teszi ki hazánkat, nyugalmunkat, a mindennapok biztonságát. 

Plakátokon népszerűsítenek egy Soros György nevezetű üzletembert, aki Orbánék szerint a világ egyik leggazdagabb embere. A magyar kormány állítása szerint Soros pénzét és befolyását felhasználva arra akarja kényszeríteni hazánkat az EU-n keresztül, hogy akarata ellenére olyan külföldi nemzetiségű embereket fogadjon be, akik között terroristák is lehetnek.

Miért veszélyesek ezek az állítások?

Mert a félelemkeltés, rémhír terjesztés rettegést szül, a rettegés pedig gyűlöletet és meggondolatlan cselekedeteket – gondoljunk csak a világháború kitörésének előzményeire.

Az állításoknak mi a valóságalapja?

Tény, ha Soros György tényleg olyan gazdag ahogy a Fidesz állítja és valóban az lenne a szándéka, hogy nemkívánatos külföldi nemzetiségű embereket telepítsen Magyarországra, akkor Nemzeti Konzultáció és gyűlölet kampány ide, vagy oda, bármikor megtehetné. Csak annyi a dolga, hogy felvásárolja a Magyar Állam adósságát, vagy felvásárolja az állami kötvényeket. Semmi szüksége nincs arra, hogy EU képviselőket környékezzen meg – ahogy azt Orbánék állítják -, hiszen kilóra megvehetné az egész országot magyarázkodás, tiszteletkörök nélkül és máris mindenki úgy ugrál Magyarországon, ahogy ő fütyül.

Ezzel szemben Soros – aki állítólag az egyik leggazdagabb üzletember, így vélhetően van agya is az üzlethez – mégsem a számára legegyszerűbb, legkézenfekvőbb utat választja, hanem - ahogy a magyar média sulykolja –EU képviselőket környékezget és az EU Parlamentben kilincselget. Vajon mi ebben az ésszerűség? Ez olyan, mintha vastag pénztárcával a zsebünkben, szomjazva kilincselnénk a CBA tulajdonosánál, miközben az összes ásványvíz gyártó üzemet megvehetnénk és mi mondhatnánk meg az ásványvíz árát.

És ha már a víznél tartunk. Különféle tanulmányok értekeznek arról évek óta, hogy háborúk indulnak a nem túl távoli jövőben az ivóvízkészletek megszerzéséért. Ha tényleg olyan gazdag üzletember Soros, ahogy azt a kormánymédia sulykolja, akkor el tudja képzelni bárki is, hogy nem vásárolná fel a Magyar Állam adósságát, megvéve ezzel a teljes ivóvíz készletünket, hanem Inkább betelepítéssel, kilincselgetéssel szórakoztatja magát?

Az alapkérdéshez visszatérve, akkor most veszélyben vagyunk, vagy nem?

Ami veszélyt jelenthet ránk nézve, az a sok ezer letelepedési kötvényt vásárló külföldi nemzetiségű ismeretlen. Azt biztosan tudjuk róluk, hogy pénzük van dögivel, hiszen meg tudták venni a halandó számára elérhetetlen árú letelepedési kötvényeket. Azt is tudjuk, hogy akik tömegesen menekülnek, azok nem tudták megvenni, vagyis nincs pénzük rá. Felmerül hát a kérdés, vajon kiknek van mostanság pénzük erre egy háború sújtotta övezetben? Kiket hozott Nemzetünk nyakára ez a felelőtlen vezetés?

Ki  jelenti akkor a veszélyt Hazánkra és biztonságunkra?h i r d e t é s

betöltés...

;