h i r d e t é s

Veszélyes és törvénytelen módon csökkentették Pásztón a rezsit

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Veszélyes és törvénytelen módon csökkentették Pásztón a rezsit

2021. április 16. - 07:33

 

Locsolócsővel lopta a gázt egy pásztói férfi

Fotó: police.hu

Állampolgári bejelentés alapján, összehangolt akció keretében csaptak le a rendőrök 2021. április 14-én egy pásztói férfi ingatlanjaira lopás és közveszélyokozás elkövetésének gyanúja miatt – írja a police.hu.

A kutatás és a szemle során a rendőrök a szolgáltatók szakembereivel közösen nézték végig az ingatlanokat, melyekben házilag kialakított áram- és gázvételezést fedeztek fel. Volt olyan hely, ahol közvetlenül a ház fala mellett, ugyanakkor a föld felett, egy kerti locsolócsőben vezették el a gázt, kitéve azt az időjárás viszontagságainak. Az ingatlanok tulajdonosának célja mindegyik esetben az volt, hogy a szolgáltatók mérőóráit megkerülje, és így befolyásolja a szabályos közmű-bekötéseket, lecsökkentve ezzel a havi díjakat. Ezzel azonban feltehetőleg nemcsak saját családja életét veszélyeztette, hanem a környéken lakókét is.

A szolgáltató kára egyelőre még szakértői kérdés, ugyanúgy, ahogy annak megállapítása is, hogy fennállt-e a közveszély. A jelenleg folyamatban lévő szakértői vizsgálatot követően várható a férfi gyanúsított kihallgatása. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s