h i r d e t é s

Videóval cáfolja a minisztériumot az útdíjat ellenző Budaörs

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Videóval cáfolja a minisztériumot az útdíjat ellenző Budaörs

2015. április 23. - 09:23
0 komment

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elismerte, hogy az M1-M7 bevezetőn az Egér úttól kell fizetni, Budaörs nem örül. Wittinghoff Tamás, a város polgármestere kemény közleményben és videóval bizonyítja igazát.

Megerősítette a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a budaörsi aggodalmakat, miszerint a budaörsi csomópontig nem lehet útdíj befizetése nélkül elmenni. Így tehát aki elhagyja a fővárost, annak az Egér úti (gazdagréti) csomópontnál le kell mennie, ha nem akar fizetni vagy nincs matricája. Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester azt nehezményezte szerdán, hogy mindez nincs egyértelműen kitáblázva, így sok autós belefuthat ebbe. A polgármester friss közleménye szerint szerda este 8 órakor legalábbis még nem észleltek táblát - írja a Hír24.hu.

A minisztérium közleménye Wittinghoff szerint összekeveri a lakott terület vége táblát a közigazgatási határt jelző (zöld) táblával. Ez annyiból fontos, hogy az M1-M7 bevezetőn kifelé haladva már a Sasadi úti csomópontnál elhagyja az ember a lakott területet, már autópályán van, azonban Budapest közigazgatási területén belül még nem szükséges matrica. Az csak a közigazgatási határt elhagyva (ami után már Budaörs következik) szükséges. Ráadásul itt nem érvényesül, hogy a megyehatár utáni első lehajtónál elhagyva a sztrádát nem kell új megyei matrica. Wittinghoff szerint márpedig a Budapest-Pest megyei határ utáni első lehajtó a budaörsi, idáig kéne ingyenessé tenni az autópályát. Ezt követeli Budaörs, és közleményükhöz egy YouTube-videót is csatoltak.

 

hir24.hu

Posted by SEJT on 2015. április 23.

 

h i r d e t é s