h i r d e t é s

Világháborús robbanószerkezetet hatástalanítanak pénteken az I. kerületben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Világháborús robbanószerkezetet hatástalanítanak pénteken az I. kerületben

2020. március 12. - 14:21

 

Világháborús robbanószerkezetet hatástalanítanak pénteken az I. kerületben - tájékoztatta a Budavári Önkormányzat csütörtökön az MTI-t.

A kép illusztráció! - Forrás: atv.hu

A közlemény szerint a Kalevala Park építési munkálatai közben az Attila út - Krisztina körút - Szarvas tér által határolt zöld területen második világháborús robbanószerkezetet találtak. A tűzszerészek az 50 kilogrammos bombát péntek reggel 8 órától hatástalanítják.

Emiatt biztonsági zárást rendeltek el az Attila úton (a Döbrentei tér és a Dózsa György tér közötti szakaszon), a Szarvas téren, a Krisztina körúton a Dózsa György tér és a Rácz Fürdő közötti szakaszon, továbbá a Tabán parkban a (Czakó utca - Naphegy utca - Rácz Fürdő - Krisztina körút által határolt területen).

Az intézkedés azt jelenti, hogy az Erzsébet hídról Buda felé csak a Hegyalja út irányába lehet majd lehajtani, az Attila út felé nem. A Széll Kálmán tér és a Déli Pályaudvar felől érkezőket szintén elterelik majd. Terelve járnak a lezárt területet érintő tömegközlekedési eszközök is. A zárás kezdete várhatóan reggel 8 óra, de a teljes útzár elrendelésének időpontja a kiürítés függvényében változhat.

A bomba hatástalanítása és elszállítása több órát vesz igénybe, ez alatt a környékre sem gépkocsival, sem gyalogosan nem lehet bejutni. A környező házakban élőknek a hatástalanítás idejére el kell hagyniuk ingatlanaikat. A Budavári Önkormányzat a lakók számára befogadóhelyet nyit a Budavári Művelődési Házban. (MTI)


 

h i r d e t é s