h i r d e t é s

Világrekord épül a Bazilika előtt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Világrekord épül a Bazilika előtt

2014. április 24. - 11:42
0 komment

 

[pb_row][pb_column span="span12"][pb_text]

Idén Magyarországon rendezik meg a 46. Lego Toronyépítést. Guinness-rekord magasságú, 36 méteres tornyot építenek a Szent István Bazilikánál május végén.

Hivatalos dán Lego építőmesterek segítik majd a magyar általános iskolás gyermekeket a munkálatokban, illetve a Bazilikához érkező látogatók is beszállhatnak az öt napos építkezésbe. A torony várhatóan vasárnap délután 13 és 14 óra között éri el a legmagasabb pontját, amely megközelíti majd a 36 métert. Ezt követően egész nap bárki megcsodálhatja, vagy akár fotózkodhat is az elkészült rekordméretű építménnyel.

A május 21-én kezdődő Guinness rekord toronyépítés mellett további számos ingyenes programmal találkozhatnak a Bazilikához látogatók, mint például Lego mester építőakadémia, Lego videojáték kipróbálása és családi mozaiképítés, továbbá autóépítő verseny és mozaiképítés, Lego Chima verseny, Ninjago ninjaképző akadémia, de szabadon játszhatnak a gyerekek Lego Star Wars vagy Lego Friends játékasztalokon is. A legkisebbeket pedig Lego Duplo építőmedence várja majd.

A hétvégi programokat többek között olyan sztárfellépők produkciói színesítik majd, mint Fluor Tomi, Farkasházi Réka, a Buborék Együttes és az Animal Cannibals.

[/pb_text][pb_video el_title="Video 1" video_source_link_youtube="https://www.youtube.com/watch?v=9yu6v9GdFUk" video_youtube_dimension_width="600" video_youtube_dimension_height="338" video_youtube_autoplay="0" video_youtube_loop="0" video_youtube_autohide="2" video_youtube_cc="0" video_alignment="left" appearing_animation="0" video_sources="youtube" ][/pb_video][/pb_column][/pb_row] 

 

kulturpart.hu

 


 

h i r d e t é s