h i r d e t é s

Villám csapott le egy autóba - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Villám csapott le egy autóba - VIDEÓ

2022. július 10. - 14:37

Egy nő a nyaralásából hazafelé tartva próbálta fotózni a villámokat a floridai St, Petersburg közelében, de nem sikerült neki. 

Forrás: WFLA News Channel 8/YouTube

Az esetről, amely a múlt héten történt, videófelvétel is készült. Ezután videózni kezdett, nem mindennapi "látványt" örökített meg, méterekkel előtte lecsapott egy villám.

A villám az előtte haladó autót találta telibe, amit a férje vezetett, és amiben a gyerekei is ott ültek. Szerencsére senkinek nem esett baja, az autó azonban a beszámoló szerint megadta magát.

A videóban jól látni a plazmacsatornát, ami a villámlás eredményeként jött létre. Ez akkor képződik, amikor a levegő molekulái atomjaira hasadnak szét, hőmérséklete akár az 50 ezer fokot is elérheti.

A videóban azt is jól látni, hogy az első villámcsapást még kettő követte.

A nő férje és gyerekei azért úszták meg sértetlenül az esetet, mert az autó Faraday-kalitkaként működött. A Faraday-kalitka belsejébe nem hatol be a gyorsan változó eletromos tér, így belsejében lévő tárgyak vagy élőlények ezek hatásától védve vannak, Faraday-kalitkaként működnek a fém karosszériával rendelkező autók vagy például a repülőgépek. (Időkép)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s