h i r d e t é s

Vírus terjed az olimpia helyszínén

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Vírus terjed az olimpia helyszínén

2018. február 12. - 09:16

 

Eddig 177 norovírusos fertőzést regisztráltak a phjongcshangi téli olimpián, de a sportolói küldöttségek nem érintettek.

Forrás: bumm.sk

A szervezőbizottság (POCOG) közlése szerint vasárnap délután 17 új esetre derült fény, ezzel nőtt a szám 177-re, ugyanakkor azt is bejelentette, hogy a fertőzöttek közül 68-an már meggyógyultak, őket ki is engedték a karanténból és visszatérhettek olimpiai elfoglaltságukhoz.

Múlt héten 1200 biztonsági embert különítettek el, mert közülük jónéhányan norovírussal fertőződtek.Ezután a szervezőbizottság a katonaságtól kért segítséget a pótlásukra.A hányást és gyomorgörcsöt okozó agresszív vírus miatt történtek megbetegedések a tavalyi, londoni atlétikai világbajnokságon is az egyik hivatalos hotelben. Néhány versenyzőnek ki is kellett hagynia számokat, köztük a botswanai sprinter Isaac Makwalának, akit a 400-as döntőben - melyben esélyesként rajtolhatott volna - nem engedtek elindulni, 200-on pedig egyedül futotta előfutamát.

A POCOG hétfőn jelezte, több szervezet együttesen fáradozik azon, hogy megakadályozza a vírus további terjedését. Vízteszteket végeznek, illetve sűrűn ellenőrzik az olimpiai helyszíneket, éttermeket, hoteleket, illetve a közreműködők szálláshelyeit. (MTI) / origo.hu

A norovírus-fertőzés egy akut gyomor-bélrendszeri megbetegedés, melyet az azonos nevű vírus okoz. Heves hányással és erős hasmenéssel jár. A panaszok többnyire néhány nap alatt maradandó károsodás nélkül lecsengenek, azonban kisgyermekekre és idős emberekre nézve veszélyes lehet a vele járó nagymértékű folyadékvesztés miatt.


 

h i r d e t é s