h i r d e t é s

Visszaküldte Orbánnak az 1300 forintos nyugdíjemelést

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Visszaküldte Orbánnak az 1300 forintos nyugdíjemelést

2015. január 18. - 01:00
0 komment

Egyenesen Orbán Viktornak postázta el az 1316 forintos nyugdíjemelését Bognár József.

Szerinte az összeg megalázó.

Mint a Borsnak elmondta, szerinte az 1,8 százalékos emelés elkeserítő. A nyugdíja 74 ezer forint, ez pedig éppen arra elég, hogy kifizesse a lakás költségeit, de másra nem nagyon jut. A rezsicsökkentésből megmaradt pénzzel sem számolhat, ugyanis úgy érzi, az élelmiszerek ára drasztikusan növekedett.

József pénteken betért egy budapesti postára, és feladta a nyugdíjemelés összegét Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Nagyon rossz érzés fogott el, amikor megláttam a nyugdíjemelés mértékét. Huszonhét évig voltam sofőr, utána kitanultam a lakatosszakmát, aztán pedig egy kábeltévés társaságnál dolgoztam hálózati szerelőként. Sosem kerültem a munkát, erre most ekkora emeléssel szúrják ki az ember szemét

 - mondta a lapnak.

Van, akinek jóval magasabb lett a nyugdíja

Az átlagos öregségi nyugdíj összege 115 786 forint volt tavaly. Ez tehát azt jelenti, hogy az átlagos nyugdíj mintegy 2 ezer forinttal nőtt 2015-ben.


A nyugdíjasok többségének (54%) folyósított ellátás összege még a 115 ezer forintos átlagot sem éri el: több mint 1,1 millióan vannak, akiknek 50 és 99 ezer forint közötti nyugdíjból kell havonta megélniük. Ha valakinek 50 ezer forint a nyugdíja, valószínűleg mérsékelten örül annak, hogy idén 900 forinttal kap többet. Az adatok szerint a csúcsnyugdíj közel 870 ezer forint: ez azt jelenti, hogy a luxusnyugdíjasok akár 15 ezerrel is többet kapnak 2015-ben.

 

penzcentrum.hu


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky