h i r d e t é s

Visszatér a kánikula

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Visszatér a kánikula

2019. augusztus 17. - 06:40

 

30 fokos maximumokra számíthatunk a hétvégén!

Délelőtt változóan fátyol-és gomolyfelhős lesz az ég, északkeleten néhol záporok kialakulhatnak.

Délután a fátyol-és gomolyfelhőzet megnövekszik, de hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. A Duna vonalától keletre a megnövekvő gomolyos felhőzetből elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

A déli szél mérsékelt marad, a délutáni csúcsértékek 23, 28 fok között alakulnak.

Vasárnap délelőtt közepesen fátyol-és gomolyfelhős lesz az ég, csapadékra nincs kilátás. Délután csökken a felhőzet, derült vagy kissé felhős idő várható. Megélénkül a déli szél. Kora délután 25, 30 fok várható.

Orvosmeteorológia

Szombaton nem érkezik front térségünkbe, ez pedig végre lehetőséget teremt arra, hogy a forró időszak, majd a hirtelen lehűlést okozó hidegfront után kicsit megpihenjen a szervezetünk. - írja a meteoklinika.hu

Reggel még helyenként hűvös lesz, emiatt a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők még enyhébb végtagfájdalmakkal ébredhetnek, de a sajgó ízületek átmozgatása és egy meleg borogatás is enyhíthet a tüneteken. Napközben panaszokat inkább csak akkor tapasztalhat, ha fokozottan érzékeny a hirtelen melegedésre. Ebben az esetben enyhébb vérnyomás-ingadozás, migrén, illetve koncentrálási problémák jelentkezhetnek, de fellépő tünetek ezen a napon nem lesznek intenzívek.

Most a hőség és a csapadékos idő miatt elhalasztott tevékenységek elvégzésére, és a kerti munkákra is nagyszerű alkalom nyílik. A kedvező humánmeteorológiai helyzetet használja ki, erősítse immunrendszerét, felkészítve ezzel is a közelgő nehezebb időszakokra, hiszen újra kánikula, és hőség közeleg. A vitaminpótlásról minden nap gondoskodjon, fogyasszon naponta többször valamilyen friss idénygyümölcsöt vagy zöldséget, például dinnyét, barackot vagy paradicsomot.

Amennyiben ebben az időjárási helyzetben is intenzív tüneteket tapasztal, mindenképpen jelentkezzen be egy meteogyógyászati kivizsgálásra!

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s