h i r d e t é s


Visszatér a Nokia

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Visszatér a Nokia

2015. december 01. - 09:34
0 komment

 

Úgy tűnik, kell a jól csengő név marketing-ereje, ezért visszahozzák a mobilos köztudatba az egyszer már eltemetett Nokia logót.

Fotó: 24.hu

Nemrég olyan “butatelefonokat” mutattak be, amelyeken a Nokia név díszelgett. Akkor még arra is gondolhattunk, hogy a régi nevet kifejezetten a nyomógombos, hosszú felhasználási időre tervezett, olcsó készülékek jelzésére használják majd, de a jelek szerint nem erről van szó - írja a 24.hu.

A visszahúzódás egyik oka (a központosítás mellett) az volt, hogy a Nokia mobilos részlegének felvásárlásakor a szerződés egyik záradéka kimondta: 2016 negyedik negyedévéig nem szabad kiadni Nokia néven okostelefont. Ugyan ettől az időponttól még úgy 10 hónap elválaszt minket, úgy tűnik, máris elkezdtek szivárogni a hírek az első okos Nokiákról, amelyek a hírek szerint C1 néven jelennek meg.

A Nokiára és Windows Phone telefonokra szakosodott blogok és bennfentesek szerint több készülék is megjelenne a C1 sorozatban, melyek 5 és 5,5 hüvelykes képátlójú, full HD kijelzőt kapnak. A rendszerchip még ismeretlen, viszont lesznek 2 GB RAM és 32 GB tárhely, illetve 3 GB és 64 GB tárhely felszereltségű variánsok. Ami pedig a legérdekesebb, a C1-ek között lesz Android, és Windows 10 alapú készülék is, ami tehát azt jelenti, hogy lesznek a Microsoft-féle, már nem is Nokiának hívott Nokiák, és a Foxconn gyáraiban készülő “újra-Nokiák”, amelyek akár újra betörhetnek a komolyabb nevek közé. Mindenesetre messze van még 2016 októbere, addig az is kiderülhet, hogy az egész csak a régi szép időket visszasíró finnek vágyálma.

 

24.huh i r d e t é s

betöltés...

;