h i r d e t é s

Visszatér a strandidő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Visszatér a strandidő

2019. augusztus 18. - 06:07

 

A jövő hét közepéig kitart a meleg idő és csapadékra sem kell számítani - írja az Időjárás.hu

Délelőtt közepesen fátyol-és gomolyfelhős lesz az ég, csapadékra nincs kilátás.

Délután csökken a felhőzet, derült vagy kissé felhős idő várható. Megélénkül a déli szél. Kora délután 25, 30 fok várható.

Hétfőn délelőtt kissé felhős, száraz időnek örülhetünk. Délután sok napsütés várható csapadék nélkül. Élénk lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 32 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nem érkezik fölénk front, folytatódik a napos, csapadékmentes idő. - írja a meteoklinika.hu

A melegedés okozza a legtöbb problémát ezeken a napokon: a tartós és erős migrénes panaszok, a fáradékonyság és az alvászavar mindennapos vendég lesz az érzékenyek körében. A délelőtti hirtelen melegedés vérnyomáspanaszokat okoz, az idősek és a krónikus betegek is tapasztalhatnak intenzívebb tüneteket.

A levegő melegszik, a délutáni időszakban eléri, helyenként meghaladja a hőmérséklet a 30 fokot. Ilyenkor népszerűek a szabadtéri programok, azonban fontos vigyázni: a déli időszakban megfelelő védelem nélkül ne tartózkodjon a tűző napon, mert fennáll a napszúrás és a leégés veszélye. Amennyiben huzamosabb időt tölt a szabadban, mindenképpen gondoskodjon a megfelelő védelemről, használjon fényvédő krémet, a napszúrás ellen pedig viseljen szalmakalapot.  A folyamatos folyadékpótlásról se feledkezzen meg, a kiszáradás elkerülése érdekében óránként fogyasszon el 1-2 pohár szénsavmentes ásványvizet vagy facsart gyümölcslevet. A gyermekekre és az idősebb korosztályra most kiemelten figyelni kell!

A jóidő hátulütője, hogy a pollenszint emelkedik. A parlagfű légköri pollenkoncentrációja országszerte emelkedni fog a következő napokon, és többfelé eléri a magas, illetve a nagyon magas szintet. Nagy mennyiségben lesz jelen a levegőben az üröm, csalánfélék, valamint a kenderfélék pollenkoncentrációja is. A libatopfélék, a pázsitfűfélék és az útifű jellemzően alacsony. A kültéri gombák spóraszáma továbbra is magas – nagyon magas.

A közlekedés során a napsütés lehet zavaró, vakító. Fokozott óvatosság javasolt, a motorosokra és a kerékpárral közlekedőkre is figyeljen jobban!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s