h i r d e t é s

Visszatér az igazi tél!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Visszatér az igazi tél!

2019. január 01. - 06:09

 

Újévkor erős lehűlés kezdődik, újabb hidegbetörés érkezik! Sokfelé napközben is fagyni fog, viharos lesz a szél, és melegedés sem nagyon látszik! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt átmenetileg felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre többfelé süthet ki a nap, majd ismét felhősödésre lehet számítani Délután nyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet.

Elsősorban a Dunántúlon és északon lehet gyenge eső, szitálás.

Élénk, olykor erős lesz a nyugati szél, 2, 7 fokig melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Kedden továbbra sem számíthatunk front érkezésére, marad a csendes, nyugodt idő. A hideg és a szél azonban okozhat kellemetlen humánmeteorológiai tüneteket. - írja a meteoklinika.hu

Reggel szinte mindenütt fagyni fog, ezért folytatódnak az ízületi bántalmakkal élők számára nehéz napok. Csilipaprikás vagy kámfor tartalmú krémekkel mérsékelhetőek a kopásos jellegű bántalmak, de tartós megoldást nem jelentenek. A napfény hiánya rosszkedvet válthat ki, előjöhetnek a depresszió-szerű tünetek. Fáradnak, nyűgösnek érezheti magát, kedvetlenséget tapasztalhat. Az újévet köszöntő társasági, baráti összejöveteleken jókedvre derülhetünk, a családi programokalkalmával is javulhat a hangulat.

A nyirkos időben a hőérzet is alacsonyan alakul, ezért válasszon réteges ruházatot, harisnyát, vastagabb talpú cipőt. Helyenként megélénkülő szél is ront a komfortérzeten, emellett különösen északnyugaton fejfájást, ingerlékenységet is kiválthat. Az időjárás okozta problémáink esetében is fordulhatunk szakemberhez, mert létezik segítség.

A levegőminőségben romlás várható, különösen a reggeli órákban, és a mélyebben fekvő, széltő védett völgyek térségében lesz ez jellemző. Sétára, levegőzés alkalmával inkább a magasabb hegyekben tegyünk egy kis sétát, a forgalmasabb csomópontokat kerülje el, és lehetőség szerint válassza a gáztüzelést a fával és szénnel való fűtés helyett.

A közlekedésben sokan csak kevés alvás, vagy a szilveszteri buli után akár alvás nélkül ülnek autóba. Ha fáradtnak érzik magát, vagy azt veszi észre, hogy lankad a figyelem, mindenképpen álljon félre, és csak jó szellemi állapotban folytassa az utazást!

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s