h i r d e t é s

Vitázik a világ ifjúság nemzetközi döntő Budapesten

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Vitázik a világ ifjúság nemzetközi döntő Budapesten

2019. október 04. - 10:07

 

Fazekas Ella és Jakubovics Gergely képviselik Magyarországot a Vitázik a világ ifjúsága vetélkedő XIII. nemzetközi döntőjében Budapesten

Aktuális témákban mélyednek el, életre szóló élményeket szereznek, és széles közönség előtt fejtik ki a véleményüket – mindezt középiskolás tanulóként és német nyelven. Fazekas Ella és Jakubovics Gergely, a magyarországi fordulók győztesei izgatottan várják a megmérettetést a Vitázik a világ ifjúsága vetélkedő egyhetes nemzetközi döntőjében, melynek idén Budapest ad otthont.

Október 6-án 24 fiatal utazik Budapestre, akik a saját országukban a legjobb vitázóknak bizonyultak. Azok a középiskolás diákok, akik a németet idegen nyelvként tanulják, és szívesen folytatnak eszmecserét aktuális témákról, először a saját iskolájukban, majd az országos fordulókon vitázhattak. A nemzetközi döntőbe az országos döntők első és második helyezettjei jutottak be. A magyar versenyzők a döntőben tizenkét közép- és kelet-európai ország legjobb középiskolás vitázóival ismerkednek meg és mérik össze tudásukat.


Fazekas Ella és Jakubovics Gergely

A XIII. nemzetközi döntő a versenyév ünnepélyes csúcspontja, melyet a döntővita zár, ahol a legjobb négy tanuló vív szópárbajt az idei nemzetközi győzelemért. Az idei döntő vita központi kérdése:

"Korlátozzák-e személyre szabottan a repülőutak számát?"

Jöjjön el, és tapasztalja meg személyesen a fiatalok lelkesedését, az izgalmat és kövesse a vélemények viadalát közvetlen közelről!

A döntő fővédnöke Enyedi Ildikó filmrendező és Wilhelm Droste író.

2019. október 10. (csütörtök) 11:30 órától
Magyar Nemzeti Múzeum (1088 Budapest, Múzeum krt. 14–16.)

A rendezvény német nyelven folyik magyar nyelvű szinkrontolmácsolással a helyszínen.


 

h i r d e t é s