h i r d e t é s

"Vizsgálja ki Budapest az orosz metróberuházást!"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Vizsgálja ki Budapest az orosz metróberuházást!"

2020. május 19. - 13:37

 

Azt javasoljuk a budapesti városvezetésnek, hozzon létre egy vizsgálóbizottságot, hogy kiderüljön, ki a felelős a hármas metró sajtóértesülések alapján életveszélyesnek minősíthető kocsijainak a beszerzéséért.

Illusztráció: MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Metróért Egyesület a közösségi oldalán hívta fel a figyelmet rá, hogy a “felújított” kocsik aljára a BKV saját hatáskörben drótkötéllel erősítette fel a kocsik áramellátásáért felelő segédüzemi invertert. Ezek a hűtőszekrény méretű dobozok bármikor leeshetnek és az súlyos balesetet is okozhat.

A politikai felelősséget a választók tavaly októberben már megállapították. Itt lenne az ideje, hogy egy bizottság szakmai vizsgálatot folytasson, amely előkészíti a jogi felelősségre vonást. A Liberálisok a kezdetektől fogva tiltakoztak az orosz felújítás miatt, amely többe került, mintha új eszközöket vásároltunk volna.

És ha mindez nem lenne elég, újabb és újabb típushibák derülnek ki a metróval kapcsolatban, amelyek az utasok biztonságát is veszélybe sodorhatják. Az a célunk, hogy a korrupt és szakmailag elhibázott beruházás miatt végre vonják felelősségre azokat, akik ebben részt vettek!

Magyar Liberális Párt - Liberálisok


 

h i r d e t é s