h i r d e t é s

Völner vallott Schadlról

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Völner vallott Schadlról

2023. január 24. - 06:31

A volt államtitkár szerint nem igaz, hogy Schadl több alkalommal is kenőpénzt adott volna át neki.

Völner Pál - Forrás: orszaggyules.hu

Számos új fejlemény került nyilvánosságra a Schadl-Völner ügyben hétfőn.

Az rtl.hu most arról számolt be, hogy miket írt a volt államtitkár a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökéről 15 oldalas vallomásában.

A portál információi szerint Völner úgy velekedett vallomásában Schadl Györgyről, mint „az az ember, aki alkalmas arra, hogy rendet teremtsen a korábbi zavaros kamarai viszonyok után”.

Kinevezésemkor már Schadl György volt a kar új elnöke, és ezt követően egy protokolláris eseménye a miniszter helyettesítve ismertem meg őt. Agilis fiatal vezetőnek tűnt, aki elkötelezett a végrehajtói kar megújítása mellett

- áll a vallomásban.

Szerinte azért volt indokolt a kapcsolattartásuk, mert a végrehajtókkal kapcsolatban számtalan parlamenti kérdés, interpelláció és sajtómegkeresés érkezett hozzájuk. Elmondása szerint jó munkakapcsoalt alakult ki köztük, mivel Schadl minden végrehajtással kapcsolatos kérdésben tájékozott volt, gyorsan, akár telefonon tudott pontos információkat mondani, vagy nagyon rövid határidőn belül segített abban, hogy Völner a végrehajtóktól pontos információkat kaphasson a feltett kérdésekkel kapcsolatban.

Schadl Györggyel munkánkból kifolyólag sokszor találkoztam, kifejezetten jó munkakapcsolat alakult ki, többször ebédeltünk együtt. Névnapokhoz, ünnepnapokhoz kötődően italt is ajándékoztunk egymásnak. Emlékezetem szerint 2021. április 15-én György napra tekintettel én ajándékoztam a részére italt, hogy ő is adott volna italt, nem emlékszem, de nem zárom ki

- fogalmazott a volt államtitkár.

Az rtl.hu emlékeztet rá, hogy a lehallgatási jegyzőkönyvek szerint aznap Schadl György arra kérte a sofőrjét, hogy vigyen neki egy „hármast”, mert el kell mennie a „szokásos barátunkhoz”. A telefonbeszélgetés során azt is hozzátette: tegyen mellé „valami viszonylag normális piát” is.

Völner Pál a vallomásában tagadta azt a vádat, miszerint Schadl György elérte, hogy azok az emberek kapjanak végrehajtói kinevezést, akikkel ő előzőleg megállapodott. Közölte, hogy nem hozzá tartoztak a végrehajtókkal kapcsolatos ügyek, így szerinte nem is tudta befolyásolni a kinevezéseket, mert nem ő döntött ezekben a témákban. „E tekintetben teljeskörűen Dr. Vízkelety Mariann, később Dr. Hajas Barnabás államtitkárok jártak el, én csak néhány kiemeltebb protokolláris eseményen szerepeltem” - írta Völner, hozzátéve, hogy az államtitkárok semmilyen módon és senki által nem voltak befolyásolhatók. Azt is írta, hogy soha nem próbált a vádban megfogalmazott módon hatni az államtitkártársaira, akik tőle függetlenül dolgoztak, nem voltak neki alárendelve.

A volt kormánytag azt is tagadja, hogy Schadl több alkalommal is kenőpénzt adott volna át neki.

A gyanúsításban szereplő azon állítást, hogy én Schadl Györggyel 2017 augusztusát megelőzően korrupciós kapcsolatot alakítottam ki teljesen megalapozatlan, nem igaz. Nem igaz az az állítás sem, hogy a korrupciós kapcsolat keretében rendszeresen 2-5 millió forint úgynevezett rendelkezésre állási pénzt kaptam volna Schadl Györgytől. (…) A gyanúsításban szereplő 83 millió forint jogtalan előnyt sem egyben, sem részletekben nem vettem át

- olvasható a vallomásában.

Azt is kifejtette, hogy 14 éves korában létesített először munkaviszonyt, és mindig munkából kereste meg a jövedelmét: „Mindig megfelelő jövedelemmel rendelkeztem ahhoz, hogy tisztes polgári életszínvonalon éljek, ezt meghaladó igényeim pedig nincsenek”. Hangsúlyozta, hogy több évtizedes munkáját, pályafutását soha nem tette volna kockára. „Minden esetben hivatali kötelességemnek, legjobb szakmai tudásomnak, és az ország érdekeinek figyelembevételével cselekedtem” - írta. (szmo.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky