h i r d e t é s

Windows RT: Béke poraira

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Windows RT: Béke poraira

2015. február 04. - 12:38
0 komment

 

Már a bemutatáskor is sokan megkérdőjelezték a Windows RT-t, hiszen a Microsoft táblagépekre szánt rendszere annak ellenére, hogy megszólalásig hasonlított a nagyobbik testvéére,  jelentős korlátozásokat tartalmazott.

Így például nem volt lehetőség Windows 8-as applikációk futtatására, az RT alapú táblagépek kizárólag a rájuk készített szoftverek indítását engedélyezték.

Mivel azonban ezen programok száma mindvégig elenyésző volt, a gyártók nem fektettek túl nagy energiát a Windows RT alapú modellek fejlesztésébe, hiszen programok nélkül nem sokat érnek az okoseszközök. Így fordulhatott elő, hogy néhány hónappal a rajt után kihátrált a projekt mögül az Asus, a Samsung, a Dell és a Lenovo is. A Microsoft azért igyekezett menteni a becsületét, így a Surface 2 és a Lumia 2520 minden, gyári bemutatóterem része volt. Néhány hónappal ezelőtt azonban már számukra is elfogyott a türelem, így a Surface 2 modell kivonásra került. Most azonban a Lumia 2520 gyártását is leállították, így már nem maradt több Windows RT-t futtató táblagép a piacon, azaz a rendszer hivatalosan is halottnak nyilvánítható.

Az élet azért nem áll meg a Microsoft háza táján, jelenleg gőzerővel dolgoznak az ősszel debütáló Windows 10-en. Az újdonság végre valahára véget vet a széttöredezettségnek, az egységes név mellett ugyanis a programok mobil illetve asztali platformon való futtatását tűzték ki célul a fejlesztők.

 

technokrata.hu

{flike}


 

h i r d e t é s