h i r d e t é s

XII. Balassa Bálint Szavalóverseny

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

XII. Balassa Bálint Szavalóverseny

2018. május 28. - 10:49

 

2018. május 25-én a Tatabányai SZC Balassa Bálint Gazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának díszterme adott otthont az idei Balassa Bálint Szavalóversenynek.

Az intézmény a 2004/2005-ös tanévben vette fel az Esztergom ostrománál halálos sebesülést szerzett költő-katona nevét, a verseny is ettől a tanévtől kerül megrendezésre Császár Renáta tanárnő szervezésében.

A megmérettetésre meghívást kaptak a régió 9-12. évfolyamos középiskolás diákjai, akiknek a rendező iskola tanulóival együtt egy Balassa-, majd egy szabadon választott magyar költő művét kellett előadniuk összesen tíz perc időtartamban a zsűri és a közönség előtt.

A rendezvény 10 órakor vette kezdetét. Kondrád Gábor igazgatóhelyettes a vezetőség és az iskola pedagógusai nevében köszöntötte a megjelenteket, külön a zsűri tagjait. Az idei verseny zsűrije: Durzák Anna, az egykori Szent István Gimnázium magyar, ének és hittan tanára, Simon Tibor nyugalmazott magyar-történelem szakos tanár, a zsűri elnöke Sinkó Gyula, az RTVE szerkesztője volt.

A 14 tanuló először a Balassa-verset adta elő, majd a szabadon választott költemények következtek.
Ezt követően a zsűri döntésre visszavonult, majd délre meghozta döntését és kihirdette az eredményt.

A harmadik helyezettnek, a szervező iskola diákjának, Steiner Alexandrának Simon Tibor adta át a díjat.

A második helyen Ungi Cecília, az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola tanulója végzett, aki Durzák Annától vette át a elismerést és a könyvjutalmat.

Az első helyezett a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium diákja, Brunczvik Mátyás lett, részére a zsűri elnöke nyújtotta át a díjakat.

A verseny különdíját Nógrádi Gergely kapta szintén a ferences gimnáziumból.

Végül Császár tanárnő ajándékokkal is megköszönte a zsűri munkáját.


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s