h i r d e t é s

Zárolva marad a Mediaworks hirdetési fiókja

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Zárolva marad a Mediaworks hirdetési fiókja

2019. május 21. - 10:20

 

A döntésnek nincs köze a politikához. Egyszerűen megsértették a reklámszabályzatot.

Forrás: nemzeti.net

A korábban Heinrich Pecina, majd Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Mediaworks a múlt héten arra panaszkodott, hogy a Facebook megtiltotta a kiadó oldalainak reklámozását. A döntés mögött a kiadó „politikai és ideológiai”okokat sejtetett, a valóságban azonban erről szó sincs. A Mediaworks hétfőn arról tájékoztatta olvasóit, hogy visszakapták hirdetési fiókjaikat, a cég nevében eljáró alkalmazott pedig „a tévesen letiltott fiókok miatt okozott kényelmetlenségért elnézést kért”.

 „Hozzánk is eljutott a Mediaworks által kezelt hirdetési fiókok zárolásának a híre, a csapatunk meg is vizsgálta a kérdéses fiókokat” – írta a HVG megkeresésére a Facebook egyik szóvivője – 

„Az egyik hirdetési fiókot felfüggesztettük, mert megsérti a valódi pénzért zajló szerencsejátékokra vonatkozó szabályunkat.

Előzetes írásos engedély kell minden olyan reklámhoz, amely valódi pénzben folytatott szerencsejátékot népszerűsít vagy ilyen szolgáltatás nyújt, ide értendő minden valódi pénzben játszott ügyességi játék és lottó, a valódi pénzforgalmat generáló online kaszinó, sportfogadás, bingó és póker”.

A szóvivő hozzátette, a Mediaworks kérdéses hirdetési fiókja továbbra is zárolva lesz, a többi azonban szabadon használható.

Az egyik illetékes elmondta, egy cégnek számos oldala lehet a közösségi médiában, ezek azonban a hirdetési fiókokat nem fedik. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s