h i r d e t é s

„Zé feszt”

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

„Zé feszt”

2018. november 28. - 11:14

 

Borászati szakmai és közönségtalálkozó a „pécsi” fajták jegyében.

Intézetünk, a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete hagyományteremtő szándékkal olyan nyílt borászati rendezvényt indít az útjára, amely az intézet méltán híres kutatási, fajtanemesítési tevékenysége révén népszerűsíti a minőségi borfogyasztást.

Az Országos Újborversenyen a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének 2018-as Zenit újbora aranyérmet kapott! Bravúros eredmény, hogy mindez zsinórban harmadszorra sikerült a kutatóintézetnek, hiszen tavaly és tavalyelőtt is elérte a magas rangú fokozatot az adott évjáratú Zenit. A most díjazott bor is kóstolható lesz december 14-15-én, a Zé feszten, Pécsett.

Az Intézet fennállásának közelgő hetvenedik évfordulója tiszteletére Király Ferenc, az Intézet talán legnagyobb nemesítőjének a fő művein, a zengőn, a zefiren, a zeuson, a zétán és mindenekelőtt a zeniten keresztül a hazai nemesítéstörténet jegyében mutatkozik be a pincészet és mindazok a borászatok, amelyek részt vesznek a mára egyik legnépszerűbb hazai nemesítésű fajtacsalád termesztésében és népszerűsítésében.

A „Zé feszt” jegyében szakmai konferencia, tematikus borverseny, sétáló kóstoló és mesterkurzus keretében mutatkoznak be azok a pincészetek, amelyek a "Z" fajtákat termelik – a sétáló kóstolón a pincészetek természetesen saját, további kínálatukból is ízelőt nyújtanak. 

Rendezvényünk időpontja:

  • 2018. december 14-15.
  • December 14-én kerül sor a szakmai konferenciára és a tematikus borversenyre, 15-én a mesterkurzusra. 
  • Mindkét napon 14.00-20.00 között rendezzük meg a sétáló kóstolót a pincészetek bemutatkozásával.

Rendezvényünk helyszíne:

  • KPVK Aula, Pécs, Szántó Kovács János u. 1/b

 

h i r d e t é s