h i r d e t é s

"Zoltán" anyósával bűnözött

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

"Zoltán" anyósával bűnözött

2017. november 23. - 05:53

A Gyöngyösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi és az anyósa ellen, akik ugyanannak az autónak a többszöri eladásával több 100.000 Ft-tal károsították meg a hirdetéseikre jelentkező gyanútlan vásárlókat.

A férfi még 2015-ben vett egy olyan, az előző használója által lízingelt, banki tulajdonú kocsit, melyet a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás nemfizetése miatt korábban már kivontak a forgalomból - írja az Ügyészség.

Ennek ellenére a férfi az autót „Zoltán” álnéven több internetes oldalon is meghirdette, és a jelentkezők elől az autó valós tulajdoni viszonyait, valamint a forgalomból történt kivonás tényét is elhallgatta. A vevők a kialkudott vételárat megfizették, később azonban az okmányirodában szembesültek azzal, hogy az autót nem tudják saját nevükre íratni. Amikor a sorra megtévesztett, reklamáló vásárlók visszavitték az autót, a férfi akkor sem adta vissza nekik a pénzt, ráadásul a kocsit is magánál tartotta, az ügyintézéshez segítségét színlelő indokokkal hitegette a vásárlókat, majd az otthagyott kocsit ismét eladta egy újabb jóhiszemű vásárlónak.

Az autót utoljára anyósa segítségével értékesítette, mely után azonban a rendőrség lefoglalta járművet, ami aztán végül visszakerült az eredeti, jogos tulajdonosához. (faktor.hu)