h i r d e t é s

Zombor Gábor dörzsölheti a tenyerét?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Zombor Gábor dörzsölheti a tenyerét?

2018. március 29. - 08:15

Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője, a párt egykori miniszterelnök-jelöltje járt szerdán Kecskeméten ahol lakossági utcafórumot és közös sajtótájékoztatott tartott Király József városatyával, a párt kecskeméti országgyűlési képviselő-jelöltjével.

A helyzet az rossz, de nem reménytelen - mondta Király József, aki szerint nincs béke hazánkban, rossz  a közhangulat és lényegében semmi sem működik jól. Király kiemelte: szeretné számon kérni a választási körzete kormánypárti jelöltjének, Zombor Gábornak az elmúlt négy éves parlamenti munkája eredményét és mindazt, amit a városért tett, de nem tudja megtenni, mert nem találkozik vele, nincsen olyan hivatalosa fóruma a honatyának, ahol kérdezni lehetne, csak a sajtóhírekben találkozik a nevével, amikor a város lakosságát riogatja. Hozzátette:

pedig szívesen számon kérné rajta a polgármestersége alatt alapított KSE Kft. sportcég elsikkasztott 452 millió forintját,

amelyből végül büntetőper lett Szegeden, vagy a városi közvilágítás-korszerűsítés silány minőségét, amelyben társtettesnek számít az akkori városvezetés, továbbá az elmaradt útkorszerűsítéséket, a meg nem épült intermodális pályaudvart, vagy a Questor-károsultak hiábavaló panaszkodását. 

Mesterházy Attila a napjainkban zajló országos botrányokról beszélt, többek között Kósa Lajos üzleteléseiről, amelyből két dolog derül ki számára: Kósa vagy a Fidesz pénzmosodájának a vezetője, vagy pedig egy óriási balek.

Hozzátette: a korrupciós ügyekkel kapcsolatosan az emberek nagy része megvédi a miniszterelnököt, mondván, ha Orbán tudott volna róla, akkor már rég lépett volna. Ez az érvrendszer azonban az Elios-üggyel megbukott - tette hozzá.

Mesterházy hangsúlyozta:

akárhányszor elmondja a kormány, mi annyiszor kategorikusan visszautasítjuk, hogy lebontanánk a határ menti kerítést és migránsokat telepítenénk be az országba.

Ilyet egyedül egy párt tett, mégpedig a Fidesz az elmúlt négy esztendőben.

Újságírói kérdésre elmondta, tárgyalásokat kezdeményeztek annak érdekében, hogy a 2-es számú választókerületben (az 1-esben nem indult MSZP-Párbeszéd  jelölt segítve ezzel a DK jelöltjét) a Zombor Gábor mögött araszoló Király József javára visszalépjen valamelyik versenyben lévő - Jobbik, LMP-Momentum — jelölt, ezzel is növelve az esélyeit. Mesterházy úgy fogalmazott: egyelőre sok a duma ezen a téren és kevés a cselekedet, pedig Király József több mint tíz éves közéleti-szakmai háttere és a közösségért végzett pártokon átívelő társadalmi munkája arra predesztinálja őt, hogy az országgyűlésben képviselje a Kecskemétieket.

Már véget ért a sajtótájékoztató és Mesterházy Attila Király József és Dobos József önkormányzati képviselővel, a kecskeméti MSZP elnökével sétálgatott a főtéren, amikor jött a hír, hogy az ellenzéki tárgyalások kudarcba fulladtak,

mind a Jobbik, mind az LMP és Momentum pártvezetése úgy döntött: nem léptetik vissza jelöltjüket a legesélyesebb ellenzéki, Király József javára.

A belvárosi séta során Király azzal szembesült: mára virradóra több helyen megrongálták és letépkedték a plakátjait, ezért panasszal fordul a helyi választási bizottsághoz, illetve ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a rendőrségen, indítványozva: mihamarabb nézzék át a térfigyelőkamerák felvételeit, hogy beazonosíthassák az elkövetőket.

Hírösvény


Kommentelne? Kattintson ide!