h i r d e t é s

Zugló is nemet mondott a túlóratörvénynek

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Zugló is nemet mondott a túlóratörvénynek

2019. január 24. - 18:56

 

Karácsony Gergely polgármester arra utasítja az önkormányzat cégeinek vezetőit, hogy ne alkalmazzák a rabszolgatörvényt. Ezzel Zugló is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amely Szegedről indult, s amely az önkormányzat dolgozóinak érdekeit védi.

Karácsony Gergely - Forrás: Zugló / Facebook

Az atv.hu-hoz eljuttatott közleményben mint írják: Zugló polgármesterének a kerület képviselő-testülete ma megadta a felhatalmazást a rabszolgatörvény bojkottálására azzal, hogy elfogadta Karácsony Gergely előterjesztését. A döntés értelmében az önkormányzat cégeinél nem lehet olyan szerződést kötni, amelyben a munkaidőkeret tartama meghaladja a 12 hónapot, továbbá az évente elrendelhető rendkívüli munkaidő meghaladja a 250 órát.

A testület egyetértett azzal, hogy a Munka Törvénykönyvének módosítása a munkavállalókat a korábbinál is kiszolgáltatottabb helyzetbe hozta. Ezt a számos tiltakozást, tüntetést kiváltó döntést ezért az önkormányzat nem alkalmazza.
 
Karácsony Gergely előterjesztését a testület fideszes tagjai nem szavazták meg, az MSZP-Összefogás Zuglóért képviselői pedig azt kérték a polgármestertől, tegyen meg mindent azért, hogy Zuglóban a nem önkormányzati gazdasági társaságok se alkalmazzák a rabszolgatörvényt. (atv.hu)


 

h i r d e t é s