h i r d e t é s


Zuhanórepülésben Simicska médiabirodalma

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Zuhanórepülésben Simicska médiabirodalma

2017. szeptember 13. - 08:39

 

Egyre veszteségesebb médiaportfóliójából elsőként a Lánchíd Rádiót szüntetheti meg Simicska Lajos – értesült a Magyar Idők.

Forrás: Budapest Beacon

Amióta nincsenek állami hirdetések, a Jobbik közeli oligarcha érdekeltségei haldoklanak, képtelenek fenntartani magukat a piacról, alig olvassák-nézik-hallgatják az emberek a 180 fokos fordulatot vett Simicska-médiumokat. Mint kiderült: a Magyar Nemzet újságíróinak szerződésébe egy olyan kitétel került, miszerint nem sérthetik a tulajdonos „belpolitikai érdekeit”. Éljen a „független” újságírás!

A lap fölidézte, hogy Simicska médiabirodalmán belül a Magyar Nemzet kiadója tavaly 762 milliós, a Hír TV 771 milliós, a Lánchíd Rádió és a Heti Válasz pedig 100-100 milliós veszteséggel zárta az évet. Ez mindösszesen 1,7 milliárdos mínusz. A lap idézte a Magyar Narancs minapi cikkét, amely belsős információkra hivatkozva azt állította, 2020-ig van pénz a Hír TV működtetésére, a Magyar Nemzet létezése pedig 2018 második feléig biztosított jelen állás szerint. Ám a Simicska-média sorsa a jövő évi választások végkimenetelétől függ. Eközben a Magyar Nemzet eladott példányszáma a 2014-es 37 ezerről 16 ezer alá apadt, a Heti Válasz pedig 3000 olvasót vesztett az utóbbi három évben.

Beszédes, hogy a Hír TV minden nézettségi adatát titkolja, tavasz óta pedig hivatalosan nem mérik a Lánchíd Rádió hallgatottságát

– derül ki a Magyar Narancs cikkéből. A Magyar Idők információi szerint Simicska elsőként a Lánchíd Rádiót fogja bezárni.

A Magyar Narancs azt is megírta, hogy Simicskánál ugyan elvileg nagyon szabadon dolgozhatnak az újságírók, ám egy egészen apró kikötés mégis belekerült a munkaszerződésekbe:

Lapunknak az egyik [magyar nemzetes] újságíró arról számolt be, hogy szerződésébe bekerült egy kitétel, miszerint nem sértheti a tulajdonos belpolitikai érdekeit.

Tehát így kell értelmezni a Simicska-féle független újságírást és sajtószabadságot. Demokraták, esetleg egy cenzúraellenes tüntetés a sajtószabadságért?

 

Magyar Idők / Magyar Narancs / pestisracok.huh i r d e t é s

betöltés..

;