h i r d e t é s

2016 sem a forint éve lesz - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

2016 sem a forint éve lesz - VIDEÓ

2015. december 22. - 12:35
0 komment

Egy 2011 óta tartó gyengülő trendben áll az euró/forint árfolyam, és 2016 is egy olyan év lehet, amikor ebben a sávban folytatja a mozgást a devizapár. 

Egy felminősítés jót tenne a forintnak, és az euró is gyengülhet eközben az Európai Központi Bank lépései miatt - írja a 24.hu.

Van egy nagyon mérvadó, markáns trendvonalunk (a devizapár ármozgását határoló vonal – szerk.) a 2011. júliusi időszaktól kezdve egészen napjainkig. Ez a trend még máig tart. 2015 áprilisában próbálkozott az árfolyam egy letöréssel (az árfolyam egy addigi nagyméretű támaszon való áttörése, amit az ár trendszerű mozgása követ – szerk.), végül ez nem sikerült.

Az euró/forint grafikon felső határa 317-es 320-as zónákhoz tehető. Igazából itt lehet észrevenni, hogy kezd egy kicsit kínosabban gyenge lenni a forint, és többen megpróbálkoznak a visszaerősítéssel. Valószínűleg 2016-ban is a 317-es szintekre kell majd figyelni. Innen, ha a „háromszögesedést” (az egyre szűkülő háromszögek talán a legkönnyebben észrevehető általános alakzatok a grafikonokon – szerk.) nézzük, a 306-os, 308-as támaszpillérekig hullhat vissza az EUR/HUF kurzusa.

Ahogy terveztük, valahol 306 és 317 között mozoghat majd 2016-ban az euró/forint grafikon – mondta el Balogh Balázs, az XTB Partners vezető elemzője. A devizapiaci elemző szerint Magyarország felminősítése hozhat erőt a forint számára, valamint azt is figyelembe kell majd venni, hogy ha az Európai Központi Bank kiterjeszti a jelenlegi lazító programját, akkor az az eurót komoly mértékben gyengítheti. Ez a két hatás Balogh Balázs szerint a forintnak hozhat erőt az év első felében.


Forrás: 24.hu

 

24.hu