h i r d e t é s

A Berlinale első sorozatdíj nyertese, a „The Good Mothers” érkezik a Disney+-ra

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A Berlinale első sorozatdíj nyertese, a „The Good Mothers” érkezik a Disney+-ra

2023. április 03. - 12:59

A sorozat április 5-től lesz elérhető a streaming felületen

Forrás: Disney+

Az új, igaz történeten alapuló olasz sorozat a 'Ndrangheta maffiát mutatja be, azoknak a nőknek a szemszögéből, akik szembe mertek szállni a szervezettel. Három nő története, akik az életükért és gyermekeik jövőjéért küzdve megpróbálják meggyengíteni a bűnszövetkezetet. A sorozat, amely április 5-től lesz elérhető a streaming felületen, osztatlan sikert aratott a filmes szakmán belül: a 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál idén bevezetett, legjobb sorozatnak járó elismerést is elnyerte.

Az igaz történeten alapuló „The Good Mothers” című sorozat három bátor nő életét meséli el, akik a 'Ndrangheta maffián belül nőttek fel. Denise, Maria Concetta Cacciola és Giuseppina Pesce úgy döntöttek, hogy együttműködnek Anna Colace ügyésszel, aki nemrég érkezett Calabriába. Az ügyésznőnek az a megérzése támadt, amint Dél-Olaszországba érkezett, hogy a 'Ndrangheta-klánok legyőzéséhez a nőkre kell összpontosítani. Ez igen kockázatos döntés, mivel a szervezet a kegyetlenségéről és az alvilági hatalmáról hírhedt. A nők életükért és gyermekeik jövőjéért küzdve megpróbálják meggyengíteni a bűnszövetkezetet, kitörni az elnyomásból, és együttműködni a hatóságokkal.

A „The Good Mothers" című sorozat a 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be a „Berlinale Series" szekcióban és elnyerte a fesztivál történetének első sorozat díját. „Az első Berlinale Series Award elnyerése nagy büszkeséggel tölti el az egész vállalatot" – mondta Daniel Frigo, a The Walt Disney Company olasz, török, izraeli és görögországi országigazgatója. „A Disney+ eredeti olasz produkciói számára ez egy fontos eredmény, egyfajta elismerése az arra irányuló elkötelezettségünk felé, hogy világszerte magas színvonalú tartalmat kínáljunk. Ez a díj az egész olasz Disney csapat kemény munkájának, valamint az olyan produkciós cégekkel való együttműködésének érdeme, mint a Wildside, a Fremantle Company és a House Productions. Reméljük, hogy „The Good Mothers” felkelti majd a közönség érdeklődését és izgalommal nézik végig a sorozatot."

A szereplők között tűnik fel Gaia Girace („Brilliáns barátnőm”), mint Denise Cosco, Valentina Bellè („A 22-es csapdája”, „A Mediciek hatalma”) alakítja Giuseppina Pesce-t, Barbara Chichiarelli („Suburra: Véres Róma”, „Bad Tales”) pedig Anna Colace bőrébe bújik. Francesco Colella („ZéróZéróZéró”„Bizalom”) Carlo Cosco-t, Simona Distefano („Az első áruló”) Concetta Cacciola-t, Andrea Dodero („Thou Shalt Not Hate”) Carmine-t, Micaela Ramazzotti („Őrült boldogság”„Toszkán szépség”) Lea Garofalo-t jeleníti meg a képernyőn. 

A Foreign Press Association díjnyertes újságíró, Alex Perry lebilincselő tényregénye alapján készült filmet, a BAFTA-jelölt Stephen Butchard („Baghdad Central”, „Az utolsó királyság”), adaptálta a filmvászonra.  A BAFTA- és EMMY-jelölt Julian Jarrold („A korona”, Jane Austin magánélete”) és a díjnyertes Elisa Amoruso („Sirley”, „Chiara Ferragni: Unposted”) rendezésében készült projektet a House Productions („Sherwood”„A csoda”) és a Wildside („Brilliáns barátnőm”, „Anna”) vállalat gyártja. Executive producerei Juliette Howell, Tessa Ross és Harriet Spencer a House Productions, Mario Gianani, Lorenzo Gangarossa a Wildside és Alessandro Saba a Disney+ részéről. Butchard és Jarrold egyben executive producerek is.