h i r d e t é s

A csípős éjszakai idő után sok napsütésben bízhatunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A csípős éjszakai idő után sok napsütésben bízhatunk

2020. március 17. - 06:13

Kedden délelőtt a gyengén fátyolfelhős ég mellett sok napsütés várható, csapadék nem alakul ki. - írja az idojaras.hu.

Már szedik a medvehagymát Zala megyében. Forrás: MTI Fotó: Varga György

Délután a Dunántúlon és a középső tájakon megnövekszik a felhőzet, másutt továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. Csapadék nem valószínű. A légmozgás mérsékelt marad, kora délután 13, 17 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Kedden nem érkezik időjárási front térségünkbe, de az átlagnál melegebb idő hatására többen szokatlanul fáradtnak érezhetik magunkat.- írja a meteoklinika.hu.

Kedden nem ront időjárási front a humánmeteorológiai helyzeten, azonban a melegedés hatására az érzékenyek melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak: általános lehet a migrén, a fáradékonyság és vérnyomás-ingadozás is felléphet. Amennyiben hasonló tüneteket tapasztal ajánlott több folyadékot fogyasztani, a fáradékonyság ellen pedig megoldásként szolgálhat 2-3 csésze citrommal ízesített tea. 

A hajnali időszakban erősen lehűl a levegő és több helyen készülni kell légköri fagyra. A hidegre érzékenyek körében ízületi panaszok jelentkezhetnek, de ezek a tünetek délelőtt fokozatosan megszűnnek. A nagy napi hőingás vérnyomás-és szívproblémákat okoz, az idősek és krónikus betegek pihenjenek többet.

Az időjárás alapvetően kedvez a szabadtéri programoknak, de a járvány miatt nem ajánlott hosszabb időt kint tölteni. A szabadtéri tevékenységeket tervezzék úgy, hogy a zsúfolt tereket és a tömeget elkerüljék. Most kiemelten fontos a higénia betartása, ajánlott sűrűn kezet mosni és kézfertőtlenítőt használni.

A pollenterhelés közepes vagy magas, az allergiások körében továbbra is jelentkezhetnek panaszok. A légszennyezettség az elmúlt napokon csökkent, a nagyobb városokban is tűrhető a levegő minősége. 

A közlekedés során a tompa reflexek okozzák a fő veszélyt, az utakon fokozott figyelem és körültekintés javasolt.

Vezető tünetek a mai napon: fáradékonyság, migrén, alvászavar. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.