h i r d e t é s

A január 19-i diáktüntetés szervezőinek bejelentése

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A január 19-i diáktüntetés szervezőinek bejelentése

2018. január 31. - 18:49

Január 19-én több ezer diák állt ki egy korszerű, diákközpontú, igazságos oktatási rendszerért. 

Forrás: Mérce / Facebook

A diákok 12+1 pontban fogalmazták meg azonnali követeléseiket, amelyek teljesülésére írásos garanciát vártak január 31-ig az Emberi Erőforrások Minisztériumától. A minisztérium részéről nem érkezett írásos garancia a követelésekre, de még érdemi válasz sem, ezzel a döntéshozók hátat fordítottak az egyik legfőbb nemzeti ügynek, az oktatási rendszer korszerűsítésének, amely az ország hosszú távú fejlődésének egyik fő alappillére.

Éppen ezért utolsó reményünk egy magasabb szintű párbeszéd megvalósulása maradt, amelyet a fiatal demokraták vezetőjével, Orbán Viktor miniszterelnök úrral kezdeményezünk.

Előre leegyeztetett feltételekkel, egy februári időpontban megvalósuló nyilvános vitára hívjuk az oktatási rendszer kapcsán Magyarország fiatal demokrata miniszterelnökét, Orbán Viktort! Tekintettel arra, hogy fontos szerepet töltött be a rendszerváltásban, Orbán Viktor segítségét kérjük most az oktatási rendszerváltásban. Amennyiben a nyilvános vitára való felkérést Orbán Viktor miniszterelnök úr február 7-ig nem fogadja el, akkor február 23-án nagyszabású tüntetést tartunk Budapesten. Az oktatási rendszer fontosságára való tekintettel minden felelős magyar állampolgár csatlakozására számítunk, az egész országot várjuk magunk mellé.

 

Eseményoldal >>