h i r d e t é s

A jobb oktatásért tüntettek diákok a fővárosban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A jobb oktatásért tüntettek diákok a fővárosban

2018. március 15. - 18:43

A jobb oktatásért rendeztek demonstrációt csütörtökön a fővárosban a Diákvagyok mozgalom szervezésében. 

A Diák vagyok mozgalom Közös megemlékezés és tüntetés a jövőnkért címmel meghirdetett rendezvényének résztvevői Budapesten, az Operaház előtt 2018. március 15-én. - MTI Fotó: Balogh Zoltán

A felszólalók egyebek mellett azt hangsúlyozták, változásra van szükség, és sürgették, hogy az oktatással kapcsolatos döntésekből ne hagyják ki az érintetteket, vagyis a diákokat.

Az Operánál, az Andrássy úton tartott tüntetés első felszólalója, Ország Olivér, a Független Diákparlament egyik szóvivője azt mondta, a fiatalok jelentik a megoldást a nemzet minden problémájára, az ő beleegyezésük nélkül semmilyen döntés nem születhetne az országban.
Hozzátette, évek óta próbálnak konstruktív javaslatokkal hozzájárulni ahhoz, hogy korszerű oktatás legyen Magyarországon, a tudásuk versenyképes legyen az európai diákokéval, és a pedagógusok hivatása újra megbecsültté váljon.

"Ehhez képest azt látjuk, hogy több ezer pedagógus hagyta el a pályát, több ezer tanuló esett ki az oktatási rendszerből, és aki benne marad, azt sem készítik fel az életre"

- hangsúlyozta a szóvivő. (MTI)