h i r d e t é s

A kijárási tilalom és a zárlat sem segít a koronavírus terjedésének megfékezésében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A kijárási tilalom és a zárlat sem segít a koronavírus terjedésének megfékezésében

2021. március 17. - 06:05

Az indiai mahárástrai központi kormány keddi levelében arról írtak a döntéshozók, hogy a korlátozások és a tilalmak nem tették meg a kellő hatást a covid-fertőzés elburjánzásának megakadályozásában.

A bezárások és az éjszakai kijárási tilalom alig befolyásolják a koronavírus terjedését. - Forrás: indiatoday.in

A mahárástrai egészségügyi miniszter a közleményben kiemelte, csupán minimális hatással voltak a tilalmak a vírus terjedésére, ezért az óvintézkedések szigorítását kérték az emberek bezárása helyett – írta az India Today hírportál.

A központi kormány nyílt leveléből kiderült, hogy a kontaktok kutatását és a nyomkövetési rendszer fejlesztését kellene elsősorban eszközölni, így meggátolhatnák a fertőzési gócpontok kialakulását.

A hatóságok becslése alapján minden egyes fertőzött után legalább 20-30 személyt lenne szükséges leellenőrizni, ezáltal minimalizálhatnák a kórokozó veszélyeztetett egyéneknek történő átadásának kockázatát.

Azt is felvetették, hogy antigén gyorstesztállomásokat kellene kihelyezni a frekventáltabban használt, zsúfolt helyekre, például a vasúti és buszmegállókhoz, illetve a bevásárlóközpontok elé. (liner.hu)