h i r d e t é s

A letisztult légkompresszor kínálat előnyei

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A letisztult légkompresszor kínálat előnyei

2023. július 07. - 12:46

A kompresszorok régóta jelen vannak a piacon és a felhasználók eszköztárában egyaránt. Az idők során sok változás, kisebb-nagyobb technológiai módosítás történt, mely az elérhető modellekre is hatással volt. Napjaink kínálatát a letisztultság jellemzi, mely több szempontból is előnyös.

Kompresszorok régen és ma

A kompresszorok, vagy hagyományosabb nevükön gázsűrítők ősei már évszázadokkal ezelőtt megjelentek. Akkoriban talán még nem is sejtették, hogy a készülékek mekkora utat tesznek majd meg és milyen fontos szerepet töltenek be az ipari szereplők és a hétköznapi felhasználók életében is. A légkompresszor fejlődés nagyjából 50 évvel ezelőtt váltott sebességet, az olasz FIAC gyárnak köszönhetően. Ekkor jelentek meg az első hordozható modellek és a ma is kapható készülékek közvetlen elődei.

A légkompresszor lelkét alapvetően az alkalmazott működési elv adja. E tekintetben szintén számos változás történt az elmúlt évtizedek során. Sok technológiai megoldás bukkant fel, volt idei-óráig a köztudatban, majd tűnt el, vagy cserélődött le egy korszerűbb, hatékonyabb opcióra. Napjainkra a légkompresszor kínálat sikeresen eljutott oda, hogy mindössze két termékcsaláddal is képes minden felhasználói igényre megoldást kínálni. A történelem tükrében ez pedig nem kis teljesítmény.

Dugattyús és csavarok sűrítés

A gyártók fejlesztési részlegei jól láthatóan eljutottak arra a pontra, mikor az alapvető légkompresszor konstrukciókat már nem szükséges alapjaiban megváltoztatni. Napjaink két fő termékcsoportja, a dugattyús és csavarkompresszorok ugyanis lényegében az össze lehetséges alkalmazási területre képesek egy vagy több optimális készüléket kínálni. Míg előbbi légkompresszor típus inkább hobbi és barkács célokat szolgál, addig utóbbi az ipari szereplők első számú választása.

A kínálat ilyen módú alakulása egyébként abszolút értelemszerű. Tekintve, hogy az alkalmazott működési elv hatással van a légkompresszor teljesítményére, ez nem is alakulhatott volna másképp. A dugattyús működés ugyanis kisebb, szakaszos teljesítményre képes, míg a precízebb, csavarokkal történő levegő sűrítés már ipari léptékkel is komoly erődemonstrációra képes. Így tehát mindkét légkompresszor típus megtalálta a helyét a piacon.

Személyre szabható eszközök

A légkompresszor kínálat szerves részét képezik még a különböző alkatrészek és kiegészítők, a legkisebb csavaroktól, a legnagyobb plusz elemekig. Ezekkel lényegében az összes eszköz személyre szabható, az egyedi alkalmazási igények szerint alakítható. Csövek, szórófejek, tartályok, szűrők és sok egyéb extra érhető el a kínálatban, melyekkel tovább fejleszthetők a légkompresszorok alapvető képességei és tulajdonságai. Ez a fajta modularitás pedig még kényelmesebb használatot tesz lehetővé.

Habár a légkompresszor feladat meglehetősen egyszerű, a legtöbb esetben mégis nélkülözhetetlen munkát végez. Legyen szó akár ipari környezetről, akár kisebb műhelyekről, ház körüli munkákról, sőt, akár fogászati vagy kozmetikai tevékenységről, a megfelelő eszköz alkalmazásával garantáltan azt kapjuk, amit szeretnénk. Egyedileg alakítható, költséghatékony, megbízható és hosszútávú levegő sűrítési megoldást, melyre csak és kizárólag egy gonddal kiválasztott légkompresszor lehet képes.