h i r d e t é s

A menteni próbálók okozhattak életveszélyes sérüléseket a fára zuhant siklóernyősnek - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A menteni próbálók okozhattak életveszélyes sérüléseket a fára zuhant siklóernyősnek - VIDEÓ

2020. július 06. - 15:42

A honvédségi helikopter szele sodorhatta le a fáról a bajba jutott siklóernyőst, videó készült a szerencsétlenül járt siklóernyős mentéséről, most az életéért küzdenek. 

Forrás: Facebook

A bajba jutott személy egy 20 méter magas fa tetején akadt fenn. Az MH Pápa Bázisrepülőtérről kiérkező szolgálat a helyszín adottságai miatt nem tudott légi mentést végrehajtani, ezért a katasztrófavédelem munkatársai a kutató-mentő szolgálat helikopterének személyzetével közösen segítettek a siklóernyősön.

A Honvédelmi Minisztérium hivatalos közleményével ellentétesen mesélte a szerencsétlenül járt ejtőernyős társa az esetet, aki a történetet elküldte az Infostartnak, sőt megosztotta a Facebookon is, és videót is készített a mentésről. Mint írta, a pilóta sértetlen volt, egy fán ragadt 15-20 méter magasban.

Közben riasztották a rendőröket és a mentőket is, és végül a honvédség helikopterét hívták a hatóságok a mentéshez, noha várták az ejtőernyősök, hogy a szerződött fáról mentő ipari alpinista partnerük megérkezzen. A szemtanú elmondása szerint a helikopteres mentőakció közben a pilóta olyan közel manőverezett az ejtőernyőshöz, hogy a rotorszéltől a fa kettétört, és a férfi 15-20 métert zuhant, emiatt életveszélyes sérüléseket szenvedett, jelenleg élet és halál között van, az orvosok küzdenek az életéért.

Az esetet Illés Viktor, az ejtőernyős társa ebben a Facebook-posztban részletesen leírta, sőt videót is készített arról, hogy a helikopter szele hogyan mozgatta a magas fákat. (infostart.hu)