h i r d e t é s

A Népjóléti Bizottság elnöke azt kéri, kapjanak teljes fizetést, akik a járvány miatt nem dolgozhatnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A Népjóléti Bizottság elnöke azt kéri, kapjanak teljes fizetést, akik a járvány miatt nem dolgozhatnak

2020. március 13. - 18:19

Az MSZP országgyűlési határozati javaslatot terjeszt be hétfőig annak érdekében, hogy kapjanak teljes fizetést azok a munkavállalók, akiket a járvány miatt küldenek haza - mondta Korózs Lajos szocialista országgyűlési képviselő az MTI-nek telefonon péntek este.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A parlament népjóléti bizottságának elnöke szerint elfogadhatatlan, amit Orbán Viktor miniszterelnök mondott, hogy az iskolák bezárásával a tanárokat fizetés nélküli szabadságra kellene küldeni. Ezek a munkavállalók önhibájukon kívül nem dolgozhatnak, nem sújthatók ilyen jövedelemcsökkentéssel - mutatott rá.

Az ellenzéki politikus szerint a járvány miatt speciális veszélyességi pótlékot kellene fizetni mindenekelőtt az egészségügyi dolgozóknak, továbbá a közösségi közlekedésben, közoktatásban, vagy a postánál.

Arra a kérdésre, hogy mi lenne ezeknek a pluszkiadásoknak a fedezete, Korózs Lajos úgy reagált: ha már úgyis át kell dolgozni a költségvetést - ahogy a pénzügyminiszter is megmondta -, meg lehetne találni ezeknek a valóban lényeges, az emberekről szóló kiadásoknak a fedezetét. Például a kormánypropagandára szánt 150 milliárd forintból, vagy a futball és az oligarchák szállodaépítési programjainak támogatásából - fűzte hozzá.

Az operatív törzs pénteki ülését követő tájékoztatóról a szocialista politikus úgy vélekedett: csak egy előre megírt szöveget ismertettek, ami nem is az ülésen történtekről szólt. (MTI)