h i r d e t é s

A sejk megszólal

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A sejk megszólal

2015. november 16. - 14:15
0 komment

A GYÁSZ MINDENKIÉRT SZÓLJON

Kérem, tekintsék meg a Wikipédia kimutatását az idei terrorcselekményekről. Ezek száma november 13-ig bezárólag, csak a 2015-ös évet számításba véve 285 volt!

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_terrorist_incidents,_2015

Ezek többségét iszlámnak nevezett csoportok hajtották végre, többségében muszlim államok muszlim polgárai ellen!

Nekünk az fáj legjobban, ami velünk történik. A Franciaországban történt terrorcselekmény barbár, esztelen, indulatokat kavaró és mindenképpen elítélendő. De ne feledkezzünk meg a többiről sem, mert az áldozat mindenhol áldozat és egy kultúrkör kiemelése a gyászban azt üzeni a világnak, hogy vannak gyászolandók és még gyászolandóbbak. Szíria, Irak lakóssága éveken keresztül napi szinten éli meg a tömegmészárlást, de a világ ezt közömbösen szemlélte. Nem láttam egy iraki, vagy szíriai zászlóval átmontírozott profilképet sem a facebook-on. Pedig nincs keresztény, vagy iszlám mennyország és az elhalt lelkeknek sincs nemzetisége, így német, vagy kínai mennyország sincs. A hívő számára egy mennyország van, a lélek értékmérője az EMBER maga és nem az a határ, melyen belül született.

A lelőtt orosz utasszállító áldozatai sem kavartak olyan indulatokat, mint most a franciaországi terror. Gondoljunk arra, mit érez egy ilyen egyoldalú gyász láttán az a szíriai, iraki, kenyai, vagy orosz polgár, aki szintúgy elvesztette hozzátartozóját hasonló események következtében. Nem a mostani gyászt tartom túlzónak, hanem hiányolom ugyanezt akkor, amikor a terror másokkal történik. Szokjunk hozzá, hogy már egy olyan világban élünk, ahol, ha kiteszünk valamit, mindenhol látják, értékelik. Megszűnt az, hogy a tornyos kisfalum határainál véget ér a világ és a híráram.

Gyászunk mindenkiért szóljon, aki ártatlanul ment el. Talán haláluk rámutat arra, hogy a világ ártatlan polgárait a terror is összefogja, és együttes fellépésre készteti. Ehhez azonban az okokat kellene megszüntetni.

 

Dr. Mihálffy Balázs (Abdel Rahman sejk)