h i r d e t é s

A transznemű embereknek is joga van tisztességes eljáráshoz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A transznemű embereknek is joga van tisztességes eljáráshoz

2018. december 04. - 17:32

2016. november 14-től, bizonytalan időre és hivatalos indoklás nélkül felfüggesztették a nem- és névváltoztatási eljárásokat Magyarországon.

Később egy régi kérésünk teljesült azzal, hogy  jogszabályi szinten rendeződött  a nem- és névváltoztatás menete egy 2017. december 20-ára keltezett kormányrendelet formájában. Azonban ez az eljárási gyakorlat  csak néhány hónapig működött, mely után egy újabb bürökratikus akadályt gördítettek a transznemű emberek elé, ezzel újra ellehetetlenítve a nem- és névváltoztatásukat.

(...) 11 hónapot kellett várnom. Ez idő alatt rengetegszer éreztem magam megbántva, megalázva, kiszolgáltatva az állam részéről. Én ma már túl vagyok ezen, de sajnos rengeteg sorstársam van, aki most újra ugyanebben a szörnyű helyzetben van.

Nekem anno a Transvanilla Transznemű Egyesület rengeteget segített. Ha ők nincsenek, akkor talán még most is a kérelemre várnék.

Horváth Noé

Segíts, hogy egyenlő és tiszteletteljes bánásmódban részesüljenek a transznemű emberek!

Adományoddal járulj hozzá, hogy ebben a bizonytalan és nehéz átmeneti időszakban, és ellehetetlenítő közegben a transznemű emberek és hozzátartozóik megfelelő pszichoszociális támogatást  és jogi segítséget kapjanak!

A transznemű emberek érdekeit képviseljük az élet MINDEN területén. Egyesületünk munkatársai, aktivistái és önkéntesei jelen vannak a felsorolhatatlan számú pillanat közül akár egy műtét után a kórházban, hogy papucsot húzzanak egy transznemű ember lábára, vagy együtt vannak velük az örömükben és bánatukban; közösségi és kulturális programokon át pl. jogi képviseletet nyújtunk Strasbourgban, az Emberi Jogok Európai Bíróságán.

A Transvanilla Egyesülethez, a működése óta több, mint 2000 transz személy és/vagy hozzátartozója fordult informális, pszichoszociális vagy jogi segítségért.

A Transvanilla Transznemű Egyesület Magyarország egyetlen transznemű érdekképviseleti szervezete, amely 2011. november 20-án alakult meg. Korábban mint internetes, online segítő közösség működött. Majd 2010-től havi rendszerességgel szakértők előadásával és tematikus beszélgetésekkel tarkított találkozók jelentették a fő tevékenységi körét a közösségnek. Ezen találkozók résztvevői közül kerültek ki az alapítók.

Kérlek Titeket, támogassátok a kampányt, hogy a Transvanilla lelkileg és jogilag is segítséget tudjon nyújtani transznemű embertársainknak! Rajtad is múlik, hogy ők végre boldogan és megérdemelten a saját nemüknek megfelelően élhessenek! KÖSZÖNJÜK!

Horváth Noé