h i r d e t é s

Ami nálunk nem történhet meg!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ami nálunk nem történhet meg!

2021. május 07. - 06:30

Két vezető politikus távozik önszántából a szlovák kormányból, miután kedrült, hogy kijárási tilalom idején egy kávézóban tartózkodtak.

Juraj Šeliga és Jana Žitňanská - Forrás: Pluska

Juraj Šeliga (Za ľudí) távozik a parlament alelnöki posztjáról, Jana Žitňanská (Za ľudí) pedig a szociális ügyekért felelős parlamenti bizottság éléről. Ezt a szerdai sajtótájékoztatójukon jelentették be.

A járványellenes óvintézkedések továbbra is érvényben vannak Szlovákiában, csak a vendéglátóhelyek teraszai lehetnek nyitva 21:00-ig. Mindketten elnézést kértek azért, hogy rossz példát mutattak a nyilvánosságnak. Azt állítják, hogy munkaügyben találkoztak a vendéglátóhely belső terében.

„Tény, hogy munkaértekezletet az irodában kellett volna tartani, nem egy kávézó lezárt részében” – mondta Šeliga. Elismerte, hogy a helyválasztással rossz példát mutattak, aláásva ezáltal az állampolgárok járványellenes óvintézkedésekbe vetett bizalmát.

Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke és miniszterelnök-helyettes méltatta Žitňanská és Šeliga „gesztusát”. Emlékeztetett, hogy a pártja azért lépett a politika színterére, hogy új politikai kultúrát honosítson meg. Arról, hogy kik veszik át Žitňanská és Šeliga helyét, a párton belül egyelőre nem esett szó.

A Plus 7 dní hetilap munkatársa múlt héten kapta lencsevégre Šeligát és Žitňanskát Juraj Drobával (SaS), a Pozsony Megyei Önkormányzat elnökével együtt egy Pozsony központjában található vendéglátóhelyen, a kijárási tilalom idején. Droba sajnálja az esetet, de nem mond le a tisztségéről. Úgy véli, ez nem olyan súlyos mulasztás, amely miatt távoznia kellene. - írja az ujszo.com