h i r d e t é s

Amikor egy civil elhiszi, hogy mindenhez ért

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Amikor egy civil elhiszi, hogy mindenhez ért

2021. augusztus 16. - 15:11

Lehet, hogy amit Márki-Zay Péter gondol és képvisel, az Hódmezővásárhelyen tetszik az embereknek, de mifelénk a buzizás nem annyira bejövős.

Forrás: markizaypeter.hu

Főszerkesztőnk ’épp ma reggel írt egy antiszemita székely gyerekről, de nem kell feltétlenül határt átlépni ahhoz, hogy hasonlófélét találjunk.

Hódmezővásárhely polgármesterének legfőbb kampány eleme egy ideje Orbán Viktor fia. Erről találó véleményt fogalmazott meg Trencséni Dávid, A Brit Média hírigazgatója a 168.hu-n.

Én most MZP egy másik gondolatát véleményezném. Eddig sem tudtam azonosulni miniszterelnöki ambícióival, de a cikk írásakor, 5 órával korábban megjelent gondolatai végérvényesen kiütötték személyét számomra a miniszterelnök-jelöltek közül.

Nagyon szépen hangzó gondolat Hódmezővásárhely polgármesterétől az, hogy „Én matematikai és logikai alapon le tudnám váltani Orbán Viktort, hiszen tudjuk azt, hogy mivel lehet győzni és milyen munkát kell ehhez végezni.”

Kérem, írja meg nekünk a levezetést kommentben vagy közleményben az [email protected] címre!

Az ellenzéki pártokat csak azért szoktam kritizálni, ha ezt a folyamatot akadályozzák vagy ellehetetlenítik.
Ezt hívják versenynek! Hagyjuk ezt a fideszes mentalitást, hogy „csak én, meg majd én, én, én, én.

Azt a hasonlatot szoktam mondani, hogy ha egy domb előtt állunk és egy lovasszekérrel kell feljutnunk arra a hegyre, akkor a pártok a mi lovaink a szekér előtt. Mi ezt az országot ki akarjuk húzni abból a szakadékból, ahova Orbán kormányozta, ezt a szekeret fel akarjuk vinni a domb tetejére. Ha a lovakat nem ostorozzuk és nem vezetjük, akkor nem jutunk fel. Tehát csak annyira kell a pártokat ösztönözni, hogy verjék meg a Fideszt. Annyira viszont nem szabad kritizálni őket, hogy ne tudják megverni a kormánypártot.

Jó a hasonlat, szépen leírja a „fogjuk meg és vigyétek elvét”. Hívő emberként hogyan tudja MZP összeegyeztetni azt, hogy mások hátán szeretne elérni oda, ahová magától nem tud?

Az előválasztás segít abban, hogy megnyerjék az ellenzéki pártok a jövő évi választást. Emellett azonban ki kell jelenteni, hogy nem lesz adóemelés, megmaradnak a családi kedvezmények, bevezetjük az eurót, lesz elszámoltatás, megmarad a kerítés, kiutasítjuk a Fidesz által betelepített bűnöző migránsokat és megmarad a határon túli magyarok szavazati joga.

Úgy legyen, csak mindenki ott legyen, ahol a helye van.

Szándékosan hagytam Márki-Zay bevezető mondatát a végére: „Hódmezővásárhelyen mi bebizonyítottuk, hogyan lehet leváltani a Fideszt. Ez a recept garantáltalan működik országosan is.

A szavazók bizonyították be hogyan lehet leváltani. A polgármester viszont elfelejtkezett a beígért elszámoltatásról. Ezt sem szabad elfelejteni a sok önfényezés mellett.