h i r d e t é s

Az igazság már ideát van: kiszivárogtak az ufóakták

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Az igazság már ideát van: kiszivárogtak az ufóakták

2021. június 06. - 13:35

Minden titokra még nem derült fény, de már oszladoznak a felhők.

Néhány részlet már kiszivárgott az Egyesült Államokban az elmúlt évtizedek ufóészleléseiről szóló, a hónap végén a Kongresszus elé került jelentésből – számolt be az RTL Klub híradója. A jelentés elkészítésére még Donald Trump adott utasítást. Ennek értelmében a hatóságok nyilvánosságra hozzák az azonosítatlan repülő tárgyakról szóló hivatalos jelentéseket.

A kiszivárgott anyag szerint "még mindig van 120 olyan észlelés, amire nem sikerült magyarázatot találni, így egyelőre az sem zárható ki, hogy ezek a tárgyak idegen eredetűek lehetnek."

Jóval valószínűbb azonban, hogy idegen ország, például az oroszok vagy a kínaiak technológiájáról lehet szó. Ez viszont azt is jelentheti, hogy ezekben az országokban valami olyasmit sikerült kifejleszteni, amivel az amerikaiak nem rendelkeznek.

Többen állítják, hogy a kiszivárgott felvételek igazak, amit a Pentagon is megerősített az amerikai haditengerészet 2019-ben készített felvételéről. Az anyagot az Azonosítatlan Légi Jelek Munkacsoportja vizsgálja − mondta az Amerikai Védelmi Minisztérium szóvivője.

A Nimitz amerikai nukleárisrepülőgép-hordozó és kísérőhajói 2004-ben a radarokon több mint száz tárgyat észleltek, és ezek jócskán a katonai és polgári repülőgépek által használt légtér, azaz húszezer méter felett repkedtek.

"Olyan volt, mint egy körülbelül 12 méteres TicTac cukorka. Fehér henger szárnyak, rotor, illetve bármilyen meghajtás nélkül. Azt kérdeztem magamban: ez meg mi a fene?" − emlékezett vissza a történtekre David Fravor alezredes.

Nem ez volt az egyetlen eset, amikor ilyen típusú tárgyat észleltek. Idén februárban az American Airlines Phoenixbe tartó 2292-es járatának pilótái is hasonló tárgyról számoltak be Új-Mexikóban. Az esetet jelentették az FBI-nak, és más források is jelentették a hosszúkás, henger alakú tárgyat.

A Pentagon egyik volt tisztje, Luis Elizondo beszámolt a médiának az észlelésekről. Mint mondta, éveken át az volt a feladata, hogy beszéljen az ufóészlelések szemtanúival. Ilyenkor kielemezte a rendelkezésre álló adatokat az azonosítatlan repülő tárgyakról, melyek közül egyről például megállapította, hogy óránként 70 ezer kilométeres sebességgel is tud repülni. (Index)