h i r d e t é s

Bayer Zsolt egy nap alatt jutott el a pedofília vádjától a teljes visszakozásig

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Bayer Zsolt egy nap alatt jutott el a pedofília vádjától a teljes visszakozásig

2020. december 05. - 15:53

A publicista szerint "ezen a térfélen" nem a büntető törvénykönyv alapján hozzák a döntéseket.

Bayer Zsolt - Forrás: Elekes Andor / wikipedia

Miután Bayer Zsolt gyakorlatilag pedofíliával vádolta meg egykori „barátját és harcostársát” a Hír TV csütörtök esti műsorában, a kormányközeli Pesti Srácok pénteken a Magyar Hang munkatársát azonosította be az említett személyként. Azaz a lap szerint ő utazott Thaiföldre azért, hogy ott fiatalkorú fiúkkal is szexelhessen. A Magyar Hang később közleményben reagált a vádakra, amiben kijelentették, hogy kollégájuk „semmilyen törvénysértést nem követett el, soha nem létesített testi kapcsolatot kiskorúakkal, ezen túlmenően a magánélete senkire sem tartozik”. Hangsúlyozták, hogy Szájer József botrányát Bayer úgy facsarta ki, hogy ő került bajba, mert ha igaz is lenne állítása, akkor ő maga is bűnös lenne a hallgatása miatt.

Nem kellett sokáig várni Bayer Zsolt újabb megszólalására, saját blogján válaszolt az ellenzéki lap közleményére. Bejegyzésében kijelentette, hogy félreérthették a szavait.

A Fidesz 5. számú párttagkönyvének tulajdonosa azt írta, hogy „egykorvolt” barátjának és harcostársának készséggel elhiszi, hogy soha nem létesített szexuális kapcsolatot kiskorúval, kizárólag 18. életévét betöltött személlyel.

"Ugyanis nincs okom kételkedni a szavában. Nyilván az annak idején „fiatal fiúkról” szóló történeteket mi értettük félre – kétségtelen, hozzánk képest egy 18 éves fiú már akkor is „nagyon fiatal” volt" – magyarázta.

Bayer Zsolt ezután arról írt, hogy „a hazudozók, a gonoszok és kretének hada” most már azt várja el, hogy ő magyarázkodjon, hogy miért nem jelentette fel egykori barátját. Megjegyezte, hogy amint azt több ellenzéki portál is megírta, nincs ilyen kötelezettsége az ügyben.

"De az igazság ennél bonyolultabb. És azzal kezdődik, hogy mi, itt, ezen a térfélen, ilyen esetben nem nézzük meg a büntető törvénykönyv vonatkozó passzusát, és nem annak alapján hozunk döntéseket. Hanem például a feljelentés fel sem merül. Amikor az általam meg nem nevezett egykorvolt barátom és harcostársam ezekről beszélt nekem, akkor ez számomra olyan volt, mint a gyónás. Hogy még patetikusabb legyek: egy barát vallomása. Ami szent, amivel nem élünk vissza, soha, semmilyen körülmények között. És tovább megyek: errefelé akkor sem élünk vissza egykorvolt barátok gyónásával és vallomásaival, ha a barátságnak vége, és az élet a lehető legtávolabb sodort bennünket egymástól – például a politikai paletta két ellentétes pólusán találtuk egyszer csak magunkat" – fejtette ki Bayer Zsolt.

A publicista megjegyezte, hogy sajnálja, hogy így esett, de örül annak, hogy az érintett állítása szerint csak ők értették félre annak idején a szavait. (nepszava.hu)