h i r d e t é s

Beszólt az amerikai nagykövetség Orbánnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Beszólt az amerikai nagykövetség Orbánnak

2022. október 18. - 09:50

Egyes kormányzat által fizetett kommentátorok USA- és nyugatellenes hangot pendítenek meg, ezt elítélik.

David Pressman, az USA budapesti nagykövete beszél az ENSZ-ben - Forrás: Twitter

Eddig szokatlanul keményen kritizálta a magyar kormányt az Egyesült Államok nagykövetsége hétfőn éjjel kiadott Twitter-bejegyzésében. Azt nehezményezik, hogy Ukrajna-ügyben magyar kormánypárti újságírók Amerika-ellenes hangot ütnek meg.

Azt írták,

az elmúlt hetekben számos jelentős magyar kormányzati személy, és kormányzat által fizetett kommentátorok is kemény nyugat-ellenes és Amerika-ellenes nyilatkozatokat tettek. Magyarország és az Egyesült Államok szövetségesek. Mivel az orosz agresszió mindannyiunkat fenyeget, össze kell fognunk, nem pedig távolabb kerülnünk.

A közleményhez magyar nyelvű videót is mellékeltek. Ebből kiderült, Kövér László házelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyilatkozatai mellett a kormányzat által fizetett, Kontra.hu nevű trolloldal és Bencsik András publicista húzták ki a gyufát Washingtonnál.

A Kontra.hu cikke, amire a nagykövetség gondolhat azzal a címmel jelent meg, „Rejtélyes módon elütötte egy teherautó Szabó Timi amerikai mentorának feleségét”, és ebben a Samuel Hadnagy néven jegyzett szerző bizonyítékok nélkül arról spekulál, lehetséges, hogy nem baleset okozta Samuel Langenkamp amerikai diplomata feleségének halálát, hanem „orosz titkosszolgálati akció”. (168.hu)