h i r d e t é s

Bezsongva

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Bezsongva

2020. október 03. - 08:50

Karácsony tett megint a Fidesznek egy fölös, értelmetlen (mindig viszonzatlan) gesztust, megint kötött egy elvtelen, ostoba és káros kompromisszumot: egyszerre lett díszpolgár Demszky és Tarlós.

Demszky volt körülbelül az egyetlen az SZDSZ vezetői, korifeusai közül, aki fel tudott nőni a feladathoz, menet közben kitanulta a városvezető szakmát, valamennyire profi módon érdemi munkát végzett. Regnálása alatt Budapest színes, élhető, szabad levegőjű várossá vált. Az ellene felhozott korrupciós vádak pedig elszálltak, mint füst a szélben.

Tarlós csak kárt okozott. Kiszolgáltatta a várost Orbán őrültségeinek, hasonlíthatatlanul jobb pénzügyi kondíciókkal, mint Demszky vagy Karácsony, csakis rombolt, szürke, jellegtelen, ócska, élhetetlen várossá tette Pestet, lezüllesztette a közösségi közlekedést, az úthálózatot. Mindent, amihez hozzányúlt, és mindent amihez nem nyúlt hozzá, pedig kellett volna. Miközben semmi mással nem volt elfoglalva, mint a Római-part szétverésével. Ő tudja, miért. Meg az óbudaiak. Legalábbis azok, akik Tarlós kerületi polgármestersége idején ott éltek, vagy dolgoztak, és némi rálátásuk volt az ügyekre.

Mint nekem. Kemény elkötelezettségek, magánérdekek munkáltak, munkálnak ott ma is.

Tarlós, Demszkyvel ellentétben nem díszpolgári címet, hanem valami egészen mást érdemelne! Mostantól pedig ez, az eredetileg az SZDSZ színeiben befutott, a magát függetlenként beállító, fideszessé vált áruló viríthat: lám, lám! A  másik oldal is, mely eddig csak szapult engem, elismerte a munkásságomat! És folytathatja tovább Karácsony és a főváros népe elleni aknamunkáját, mint a gazdája, Orbán tanácsadója.

Ha pedig Karácsony nem önszántából döntött így, hanem mert Demszky csak Tarlóssal együtt ment volna át, inkább hagynia kellett volna az egészet a fenébe!

Amikor legközelebb jobboldali többség lesz a Fővárosi Közgyűlésben, az első dolguk lesz Demszky díszpolgári címének visszavonása.

Karácsonynál csak Pikó hülyébb! (Pedig eddig tiszteltem.) Hogy aszongya: "egyikük sem!"
Mit lehet erre mondani?

 

Név és cím a szerkesztőségben